Η Αφροδίτη - Μέρος Α


Αφροδίτη, η Θεά του Έρωτα και της ομορφιάς




«Ουρανία, πολυτραγουδισμένη Αφροδίτη, γενέτειρα Θεά, τις τρείς μοίρες κυβερνάς και όλα τα γεννάς, όσα στον Ουρανό υπάρχουν και στην πολύκαρπη την Γη, και στον βυθό του πόντου, Μητέρα των ερώτων, έλα, γέννημα θεϊκό της Κύπρου....».

(Ορφικός ύμνος 55 )

Σύμφωνα με τον ομηρικό μύθο, γεννήθηκε στην Πέτρα του Ρωμιού, μια ακτή της Πάφου στην Κύπρο.

Σπρωγμένη από τον Ζέφυρο στην θάλασσα, η θεά καλλωπίστηκε από τις θεραπαινίδες, τις Ώρες και μεταφέρθηκε στον Όλυμπο, όπου παρουσιάστηκε στον Δία και τους υπόλοιπους Θεούς. Σύμφωνα με την εκδοχή του Ησιόδου, η Αφροδίτη γεννήθηκε στα ανοιχτά των Κυθήρων από τον αφρό που δημιούργησαν τα γεννητικά όργανα του Ουρανού, πέφτοντας στην θάλασσα μετά τον ακρωτηριασμό του από τον Κρόνο. Πάλι με την βοήθεια του Ζέφυρου ταξίδεψε μέχρι την Πάφο. Πέρασε από τα Κύθηρα και κατόπιν κατευθύνθηκε στη Κύπρο. Τα Κύθηρα θεωρούνται το νησί της Ουράνιας Αφροδίτης, όπου και υπήρχε το πρώτο Ιερό της στον Ελλαδικό χώρο. Ήταν γνωστή ως Αφροδίτη η «Πάφια», ενώ ο Όμηρος στην Ιλιάδα την αναφέρει ως «Κυθέρεια Θεά του έρωτας τροφός».

Η Αφροδίτη κάνει μια πλήρη τροχιά γύρω από τον Ήλιο σε 225 ημέρες.

Δεν ταξιδεύει μακρύτερα από 48 μοίρες του ζωδιακού γεωγραφικού μήκους μακριά από τον Ήλιο, έτσι πάντα βρίσκεται μέσα σε δύο ζώδια από αυτά του Ηλίου.

Η Αφροδίτη είναι θηλυκή, θερμή, υγρή, μαγνητική, και γόνιμη.

Αυτός ο πλανήτης κυβερνά την αρχή της έλξης και της επιθυμίας-σκοπιμότητας.

Η Αφροδίτη στο ωροσκόπιο είναι η κυριότερη ένδειξη της δυνατότητας που έχει ο άνθρωπος να συνεργάζεται αρμονικά με τους άλλους γι' αυτό συνδέεται τόσο με την αισθηματική ζωή του ανθρώπου όσο και με την κοινωνική του επιτυχία.

Ο πλανήτης ζητά την επικοινωνία με τρόπους ευχάριστους και αναμφίβολα ο πιο ευχάριστος είναι η γοητεία, ο θαυμασμός, και η αγάπη.

Κυβερνά την κοινωνική συμπεριφορά σε μια σχέση έναν προς έναν κατά βάση και στον γάμο (Νόμος ή άγραφος Νόμος).

Η Αφροδίτη επηρεάζει την λειτουργία ενός ατόμου στην φιλία, την ικανότητα να ελκύει συμβιβάσιμους ανθρώπους, να δημιουργούν στενούς προσωπικούς δεσμούς και να κάνουν επαγγελματικούς συνεταιρισμούς.

Συνεχίζεται

Keywords
Τυχαία Θέματα