Ο Χείρων Κένταυρος

Ο ΧΕΙΡΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, όχι μόνο διαθέτει ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, αλλά θεωρείται ως ο πρώτος και καλύτερος ΙΑΤΡΟΣ και δάσκαλος ιατρικής που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη μας

Διαπιστώσαμε στα προηγούμενα άρθρα μας, ότι μέσω του Μυθολογικού συμβόλου της Αμαζόνας μπορούμε να αντιληφθούμε θαυμάσια τον τρόπο λειτουργίας της ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ μας.

Γνωρίζουμε σύμφωνα με τον νόμο των επανενσαρκώσεων, ότι η ΑΜΑ-ΖΩΝ ΨΥΧΗ μας κινείται συνεχώς

μεταξύ «ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ» δηλαδή μπορεί να ΖΕΙ και να ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ανάμεσα σε δύο εντελώς αντίθετες και διαφορετικές καταστάσεις.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΙΑ!

Αυτό σημαίνει ότι ως Α-ΜΑΖΩΝ μπορεί να ζει μέσα σε ένα ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ που ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΑΖΑ, αλλά με την ίδια ακριβώς ευκολία μπορεί να ζει και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ κάποιο ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ, δηλαδή ΜΑΖΑ.

Η ΑΜΑΖΟΝΑ-ΨΥΧΗ μας λοιπόν, συντίθεται από δύο σύμβολα:

Την ίδια την ΑΜΑΖΟΝΑ που αλληγορεί λόγω της ΑΜΦΙΒΙΑΣ κατασκευής της, την ΑΘΑΝΑΤΗ και ΑΦΘΑΡΤΗ ΨΥΧΗ μας και

Τον ΙΠΠΟ που αλληγορεί το ΘΝΗΤΟ και ΦΘΑΡΤΟ ΣΩΜΑ μας.

Βάσει αυτού του καταπληκτικού συμβολισμού, μπορούμε πολύ εύκολα να κατανοήσουμε ότι η ΑΝΑΖΟΝΑ-ΨΥΧΗ μας δεν έχει φύλο.

Αντιθέτως αυτός που έχει φύλο, είναι ο ΙΠΠΟΣ στον οποίο επιβαίνει, δηλαδή το Υλικό Σώμα μας, το οποίο υποδέχεται την Ψυχή μας.

Ο Ίππος αυτός μπορεί να είναι είτε ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ είτε ΘΗΛΥΚΟΣ.

Με άλλα λόγια ενώ η Ψυχή μας δεν έχει φύλο για όσο διάστημα ζει χωρίς μάζα, όταν τελικά αποκτήσει μάζα, δηλαδή όταν ανέβει επάνω στον ίππο της, αυτομάτως αποκτά και φύλο, διότι εμφανίζεται ενσαρκωμένη στον πλανήτη Γη, είτε ως Άντρας είτε ως Γυναίκα, ανάλογα το είδος της εξέλιξης που έχει ανάγκη να ακολουθήσει η συγκεκριμένη Αμαζόνα.

Όπως είδαμε επίσης η ΖΩΝΗ της ΑΜΑΖΟΝΑΣ αποτελεί το σύμβολο μέσω του οποίου παρομοιάζεται Αστρολογικά ο ΒΟΡΕΙΟΣ και ο ΝΟΤΙΟΣ δεσμός μας.

Αποτελεί δηλαδή τα ΔΕΣΜΑ του ΠΡΟΜΗΘΕΑ που μας κρατούν δέσμιους και αλυσοδεμένους σε αυτό το συνεχές και ατελείωτο ταξίδι μετ’ επιστροφής, μεταξύ ζωής και θανάτου.

Γνωρίζουμε ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ εκφράζεται ως ένα ΔΙΠΟΛΟ, διότι διαθέτει ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΑ.

Την ΚΑΡΔΙΑ του και Τον ΝΟΥ του.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι επανενσαρκώσεις της Ψυχής μας, συνεχίζονται για όσο η ΑΜΑΖΟΝΑ ΨΥΧΗ μας, ανεβαίνει και κατεβαίνει από το άλογό της.

Διότι η ΑΜΑΖΩΝ αλληγορεί την ΨΥΧΗ μας που όπως γνωρίζουμε εδράζεται στην ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

Αντιθέτως ο ΙΠΠΟΣ είναι ο ΝΟΥΣ και σχετίζεται με την περιοχή του εγκεφάλου που λέγεται ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ.

Όταν λοιπόν η ΑΜΑΖΟΝΑ-ΨΥΧΗ-ΚΑΡΔΙΑ ανέβει τον νέο ΙΠΠΟ ή προσλάβει την ΜΑΖΑ του Υλικού της Σώματος, τότε αυτό το Αντρικό ή Γυναικείο Σώμα που επέλεξε να παραλάβει, ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΡΔΙΑ, επομένως από την στιγμή εκείνη ξεκινάει ΝΑ ΖΕΙ.

Αντίστοιχα όταν η ΑΜΑΖΟΝΑ κατέβει από τον ΙΠΠΟ της, τότε όπως είναι φυσικό η Καρδιά του Σώματός μας διακόπτει την λειτο

Keywords
Τυχαία Θέματα