Η Ελλάδα, η Ευρώπη και το ευρώ (μέρος Α)

H σημερινή κατάσταση σε σχέση με την Ευρωζώνη, την Ελλάδα και το ευρώ, για τους περισσότερους αναλυτές μοιάζει με γρίφο

Εμείς, αυτοί και τα ...μυστήρια!



Δανείζομαι τον τίτλο τη παλιάς δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς, όπου ο Μπρους Γουίλις και η Σίμπιλ Σέπερντ έλυναν ποικίλα μυστήρια -συχνά με ανορθόδοξο τρόπο- γιατί και η σημερινή κατάσταση σε σχέση με την Ευρωζώνη, την Ελλάδα και το ευρώ,

για τους περισσότερους αναλυτές μοιάζει με γρίφο που μάλιστα γίνεται ακόμη πιο «ασύμμετρος» εξ αιτίας των πολιτικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων που «σπεκουλάρουν» το όλο ζήτημα.

Ωστόσο, για τους αστρολόγους, τα πράγματα είναι αρκετά πιο καθαρά, παρά την ενδεχόμενη έλλειψη ειδικών οικονομικών γνώσεων. Και παραθέτοντας τα δικά μου στοιχεία (θεωρώ ότι κάθε συνάδελφος μπορεί να πράξει το ίδιο με τα δικά του) θα ξεκινήσω από αυτά που έχω ήδη γράψει στο astrology από την αρχή της χρονιάς.

Κατ' αρχάς, όσον αφορά την χώρα μας, τα δεδομένα της φετινής Ηλιακής της επιστροφής «μιλάνε» για «ακύρωση» μιας διεθνούς σύμβασης-συμφωνίας, χωρίς αυτό να συνδυάζεται με κάποιου είδους καταστροφική αποπομπή από την Ευρωζώνη.

Ανατρέχοντας στο συγκεκριμένο άρθρο (Ελλάδα 2012-Το μεγάλο κόλπο), είναι εύκολο για τον καθένα να εντοπίσει το απόσπασμα που αναφέρεται σε μια «δόλια νομική δέσμευση της χώρας μας» (βλέπε Μνημόνιο 2) αλλά και τον «αστερίσκο» που βάζει ο ίδιος ο υπεύθυνος αυτής της απάτης, ο Ποσειδώνας:

«Παράλληλα όμως υποδεικνύει και την πιθανότητα μιας νομικού τύπου «ακύρωσης» σε διεθνές επίπεδο. Και άκυρες νομικές πράξεις, σημαίνουν αναπόφευκτα και άκυρες ...υπογραφές!»

Επίσης, έχω ήδη διατυπώσει την αστρολογική εκτίμηση ότι πρώτον τα όσα διαμείβονται γύρω από το «φάντασμα» της δραχμής, είναι ακριβώς φανταστικά σενάρια που δεν έχουν καμία θέση στην πραγματικότητα. Ανάλογα ήταν και τα συμπεράσματα των συναδέλφων που συμμετείχαν στο πάνελ της ειδικής εκπομπής του «Έχεις άστρο» αλλά και του διαδικτυακού συνεδρίου που οργάνωσε το astrology.gr πριν από μερικούς μήνες.

Επιπλέον, θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω ότι έγραψα στο πρόσφατο άρθρο μου «Η φωτεινή διάσταση της έκλειψης», ότι δηλαδή τα Ευρωπαϊκά «πακέτα» είναι καθ' οδόν ...βρέξει-χιονίσει, ανεξάρτητα δηλαδή από το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου.

Και κρίνοντας από τις πρόσφατες αντιδράσεις των χωρών του Νότου απέναντι στον Βόρειο «άξονα» αλλά και τις φωνές που πληθαίνουν και μιλούν για την ανάγκη μιας στροφής στην Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική

Keywords
Τυχαία Θέματα