Αστρολογικό κους-κους

Νέα, κουτσομπολιά, φήμες, μαγειρεμένα με... αστρολογική συνταγή: Γαλλικές εκλογές, Beyonce, Lindsay Lohan

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

Γαλλικές εκλογές – Ακόμα ένα Ευρωπαϊκό δίλλημα

Στις πρόσφατες Προεδρικές της Γαλλίας,

ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Francois Hollande, έλαβε το 28,2% των ψήφων έναντι 27,0% του συντηρητικού Nicolas Sarkozy, με την ακροδεξιά υποψήφιο Marine Le Pen, να λαμβάνει το καθοριστικό ποσοστό του 18,6% των ψήφων και το 80% των Γάλλων να συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Ο δεύτερος γύρος αναμένεται με αγωνία, θέτοντας γνωστά πολιτικά διλλήματα ειδικά από μέρους του Sarkozy, που συγκρίνει το μέλλον της Γαλλίας με αυτό της Ελλάδας, στην περίπτωση που ο σοσιαλιστής συνάδελφός του, αναλάβει την εξουσία.

Οι εκπρόσωποι της αριστεράς δήλωσαν στήριξη στον Hollande προκειμένου να διώξουν τον Sarkozy, ο οποίος στρέφεται προς τους ψηφοφόρους της Le Pen.

Σενάρια χιλιοπαιγμένα και επαναλαμβανόμενα, αλλά όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η Γαλλία θα ξαναγυρίσει σε σοσιαλιστικές πολιτικές αποχρώσεις, με το όνομα «Francois» να αποτελεί σημάδι για τη χώρα, εφόσον αν γίνει αυτό, ο Francois Hollande επανέρχεται στην Προεδρική θέση μετά από τις δύο θητείες του Francois Mitterrand, επιστήθιου τότε φίλου του δικού μας Ανδρέα Παπανδρέου, που έληξαν το 1995.

Η μάχη δίνεται στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου εφόσον ο Hollande είναι Λέων και ο Sarkozy Υδροχόος, οι ωροσκόποι αφορούν τον μεταβλητό σταυρό (Δίδυμος – Παρθένος αντίστοιχα) και οι Σελήνες τους τα παρορμητικά (Αιγόκερως – Κριός αντίστοιχα).

Πρόκειται για δύο ανθρώπους που σκέφτονται εγκεφαλικά και δρουν παρορμητικά, χωρίς να διαφαίνεται καμία ιδιαίτερη ευαισθησία, εφόσον η απουσία του στοιχείου του νερού είναι εξίσου υπαρκτή και στους δύο χάρτες. Το εντυπωσιακό δε είναι, πως και οι δύο πολιτικοί επηρεάζονται από συγκεκριμένα ζώδια και λειτουργίες και ο ένας πλανήτης υποκαθιστά τον άλλον. Η μάχη είναι σίγουρα δύσκολη και καθόλου άνετη με τον Hollande να έχει το πλεονέκτημα της προοδευμένης Αφροδίτης σε τρίγωνο με τον κυβερνήτη του μεσουρανήματος Ουρανό, σε αντίθεση με τον Sarkozy που καλείται να ξεπεράσει τον ύφαλο του προοδευμένου Άρη του σε αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο.

Εν αναμονή λοιπόν της Γαλλικής κούρσας, σε μια κρίσιμη ιπποδρομιακή στιγμή για την Ευρώπη αλλά και για τη χώρα μας, που συνεχίζει να περιμένει πολλά από τους Γάλλους, διαιωνίζοντας μια μακρά και εξαρτημένη σχέση.

(Holland 12/8/1954 Rouen, France 12.10am)

(Sarkozy 28/1/1955 Paris, 10.00pm)

Beyonce – Η απόλαυση της επιτυχίας

Η πανέμορφη Αμερικανή με την υπέροχη φωνή που σάρωσε τα grammy το 2009 ρεκόρ που κατέρριψε φέτος η Adele, που έγινε πρόσφατα μανούλα, δηλώνει πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Μέσα σε όλα αυτά, σύμφωνα με το καταξιωμένο περιοδικό «People» ψηφίστηκε ως η ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Για το 20

Keywords
Τυχαία Θέματα