Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 28 έως 30 Απριλίου

Ας κρατήσουν οι χοροί!


από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Φαινομενικά, στους ουρανούς υπάρχει μόνον ένα τρίγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα (γίνεται την Κυριακή), μια όψη που συνήθως ορίζει το τέλος ενός κύκλου και το άνοιγμα ενός νέου, όχι πάντα κάτω από επιθυμητές συνθήκες. Τυπικά η όψη είναι αρμονική, αυτό όμως δεν διασφαλίζει τίποτε και όπως έχει δείξει η αστρολογική εμπειρία αρκετές καταστροφές έχουν γίνει σε «αρμονικό» καθεστώς Πλούτωνα.

Τα ζώδια που αυτήν την περίοδο δέχονται

την ενέργεια του πλανήτη είναι τα τέσσερα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι), που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διστάσουν να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν, ύστερα από ένα -ακούσιο ή εκούσιο- ξεκαθάρισμα.

Στην ίδια κατηγορία, ανήκει και μια μικρή μερίδα των μεταβλητών (Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες), όσες και όσοι έχουν γεννηθεί στο μέσον των ζωδίων τους (έχουν δηλαδή τον Ήλιο τους στις 13-15 μοίρες).

Όμως δεν είναι μόνον ο Πλούτωνας ενεργός. Εκτός από τον Ήλιο, ο Ποσειδώνας αλλά και ο Άρης είναι οι «αφανείς» πρωταγωνιστές του τριημέρου, που φυσικά κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι κι απ' τα ...καλύτερα!

«Κρυφό» τετράγωνο του Ήλιου με τον αστρικό Ποσειδώνα το Σάββατο, «κρυφό» τετράγωνο και με τον Άρη, ανήμερα την Πρωτομαγιά...

Θα μπορούσε να πει κανείς πως τα ...φαντάσματα έχουν στήσει τρελό χορό και σίγουρα τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Ωστόσο, πέρα από αυτά που πρέπει να προσέξουμε, δεν παύουν να υπάρχουν και οι θετικές πλευρές, που ο καθένας από εμάς μπορεί να ενεργοποιήσει.

Η χαλάρωση και η φυγή από τις σκοτούρες της καθημερινότητας είναι δύο από αυτές, αρκεί βέβαια να μην περιέχουν «ανθυγιεινά» συστατικά στην συνταγή τους. Για παράδειγμα το αλκοόλ δεν συνίσταται, αφού μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές ή ξεσπάσματα -και δεν συζητάμε φυσικά για την οδήγηση υπό την επήρεια του. Το ίδιο και η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, η οποία είναι μια ακόμη «παρενέργεια» ενός εγκλωβισμένου Ποσειδώνα, που αναζητά τον παράδεισο του «εδώ και τώρα». Και πέρα από τους γενικούς αφορισμούς, στην παρούσα φάση η συμμετοχή του Άρη στο όλο «κόλπο» καθιστά μάλλον επικίνδυνη μια τέτοια επιλογή, αφού εκτός των άλλων «παίζει« δυνατά και η δόλια ή ανεύθυνη-αυθαίρετη νοθεία.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους ...σαμάνους να πέσουν στην έκσταση τους κι ας ρίξουμε το βάρος σε πιο ασφαλείς διαδικασίες που επιπλέον ενέχουν και μια θεραπευτική διάσταση.

Μία από αυτές είναι ο ύπνος, που σε συνδυασμό με μια δυναμική όσο και αυθόρμητη ονειροπόληση, μπορεί να αποδειχθεί απρόβλεπτα δημιουργικός. Τα μηνύματα από το υποσυνείδητο μπορούν από μόνα τους να μας ταξιδέψουν στο εσωτερικό μας σύμπαν, αποκαλύπτοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας. Και βέβαια η συζήτηση με κάποιον ειδικό θα μας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσουμε τις πιο δυσνόητες ή ασαφείς-συμβολικές «παραγγελίες» του ανώτερου εαυτού μας. Ο Θεός του καθενός, οι άγγελοι του και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσωποποιηθεί ως αγγελιοφόρος, αυτές τις μέρες έχουν τα ...κέφι

Keywords
Τυχαία Θέματα