Τότε και Τώρα: Madonna.. από material girl στο θρόνο της ποπ

Η σπουδαιότερη γυναικεία παρουσία στο μουσικό πλανήτη στις πιο συγκλονιστικές μεταμορφώσεις.

Η λέξη ποπ δημιουργεί αυτόματους συνειρμούς με λίγα ονόματα. Ένα από αυτά (το πιο μεγάλο) είναι το όνομα της Madonna.

Τραγουδίστρια, στιχουργός, μουσικός, παραγωγός, χορεύτρια, ηθοποιός, συγγραφέας, σχεδιάστρια ρούχων, επιχειρηματίας. Πρέσβειρα εκκεντρικών πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Σύμβολο του σεξ και προστάτιδα των ομοφυλόφιλων. Το βιβλίο των

Ρεκόρ Γκίνες την έχει αναγνωρίσει ως την πιο επιτυχημένη και πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών.

Εδώ και 30 χρόνια, η Madonna είναι αυτή που ορίζει το στυλ. Ξεκίνησε ως ένα 80ς trash κορίτσι με την ελιά της Marilyn, το σκουλαρίκι αστέρι και το ξυσμένο καστανόξανθο στο "like a virgin" και πέρασε στο κοντό κατάξανθο μαλλί του "true blue". Μάκρυνε τα καστανά της μαλλιά για να προκαλέσει θεούς και δαίμονες στο "like a prayer" ενώ αναδείχθηκε στην απόλυτη φετιχιστική φιγούρα με kinky ντύσιμο στο "erotica". Έβαψε τα μαλλιά της κατάξανθα και ωρίμασε στο "bedtime stories" για να τα μακρύνει και πάλι με μπούκλες και πιο μελί διάθεση στο "ray of light". Στο "music" είχε ήδη αρχίσει να μεγαλώνει, κάτι που φάνηκε και στην πιο συντηρητική επιλογή του μαλλιού με country ντύσιμο ενώ στο "american life" πέρασε για άλλη μια φορά την καστανή της φάση (και μάλλον κατάλαβε μια και καλή πως δεν της πάει καθόλου). Στο "confessions of a dancefloor" φόρεσε την disco περιβολή και έγινε glam κοκκινωπή ενώ στο "hard candy" επέστρεψε στον παλιό καλό ξανθό αυθεντικό εαυτό της. Μέσα σε όλα αυτά την έχουμε δει και με καρέ μαύρο μαλλί στο "frozen" και με κοντό κόκκινο μαλλί στο "fever". Κοινώς, τίποτε δεν μας προκαλεί πλέον εντύπωση μιας και τα έχει κάνει κυριολεκτικά όλα.

Η Madonna έχει καταφύγει σε botox και σε άλλες (μικρές ή μεγαλύτερες) επεμβάσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως παραμένει συγκλονιστική για την ηλικία της.. κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει η χρόνια και πολύ μεθοδική καθημερινή άσκηση. Εν έτει 2011 ό,τι και αν κάνει, ό,τι και αν φορέσει, ό,τι και αν δηλώσει παραμένει είδηση στον κατά τ’ άλλα ανιαρό κόσμο της ποπ μουσικής.



Keywords
Τυχαία Θέματα