Το facebook δεν έχει καμία σχέση με την κατάθλιψη στους εφήβους

Επιτέλους μπορούμε να κάνουμε chat ανενόχλητοι!

Aν περνάτε πολλές ώρες της ημέρας στο facebook με αποτέλεσμα οι γονείς σας και οι φίλοι σας να έχουν αρχίσει να ανησυχούν ότι πάσχετε από κατάθλιψη, πείτε τους να διαβάσουν το παρακάτω θέμα και είναι σίγουρο ότι θα καθησυχαστούν.

Οι ερευνητές της Σχολής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν οι οποίοι δημοσίευσαν μελέτη που αφορούσε στη σχέση της κατάθλιψης και της συχνής χρήσης κοινωνικών δικτύων,

έπειτα από έρευνα που διεξήγαγαν μεταξύ 190 φοιτητών ηλικίας 18-23 ετών, δε βρήκαν κανένα απολύτως στοιχείο που να δικαιολογεί τη σχέση αυτή!

H συσχέτιση facebook-κατάθλιψης ιδίως μεταξύ των εφήβων έγινε σε περσινή μελέτη της Αμερικανικής Εταιρίας Παιδιατρικής. Η νέα έρευνα ωστόσο, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα υποστηρίζοντας ότι είναι πρόωρο να θέτουν οι γιατροί ζήτημα κινδύνου κατάθλιψης  αν ένας νέος περνάει αρκετές ώρες στα κοινωνικά δίκτυα.

Η επικεφαλής της έρευνας Μέγκαν Μορένο υποστήριξε ότι ακόμα και αν ένα παιδί αφιερώνει αρκετό χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα όπως στο facebook οι γονείς δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν εφόσον δεν αλλάζει η συμπεριφορά του, έχει φίλους και οι επιδόσεις του στα μαθήματα δεν αλλάζουν.

Διαβάστε επίσης:

Διατήρηση γονιµότητας σε νεαρές γυναίκες µε καρκίνο µαστού

Προετοιμαστείτε πριν την επίσκεψη στον οδοντίατρο

Keywords
Τυχαία Θέματα