Σνακ μετά την προπόνηση: 3 λάθος επιλογές που συνηθίζουμε

Για να μην χαλάσετε την καλή δουλειά

Ένα σνακ μετά την προπόνηση είναι πολύ σημαντικό για να πάρει ο οργανισμός μας την ενέργεια που χρειάζεται χωρίς, όμως, να τον φορτώσουμε με περιττές θερμίδες. Αποφύγετε τις παρακάτω επιλογές, για να μην καταστρέψετε όλη την καλή δουλειά που κάνατε στο γυμναστήριο.

Smoothies και energy bars
Με μισή ώρα τρέξιμο ο οργανισμός μας καίει περίπου 270 θερμίδες. Δεν θέλετε να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με ένα

smoothie 400 θερμίδων και μία μπάρα ενέργειας 200 θερμίδων. Όσο υγιεινές κι αν είναι αυτές οι επιλογές, παραμένουν πλούσιες σε ενέργεια και καλό είναι να καταναλώνονται πριν την άσκηση.

Λιχουδιές πλούσιες σε ζάχαρη
Μία ώρα εντατικής άσκησης πολλές φορές δημιουργεί στον οργανισμό μας την επιθυμία για γλυκό. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα λιχουδιές όπως σοκολάτες, παγωτό ή μπισκότα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, που έχουν αυτές οι τροφές, μπορεί να σας δημιουργήσουν, για λίγο, την αίσθηση ενέργειας αλλά αυτή περνάει γρήγορα και η πείνα επιστρέφει. Μόλις ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό, θα νιώσετε εξαντλημένη και την ανάγκη να καταναλώσετε ακόμα περισσότερη ζάχαρη. Ξεχάστε, λοιπόν, τις λιχουδιές με επεξεργασμένη ζάχαρη και προτιμήστε μία φρουτοσαλάτα.

Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες
Πριν την γυμναστική, είναι απαραίτητο ο οργανισμός μας να έχει ενέργεια, άρα οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι. Μετά την άσκηση, όμως, αυτό που θα χρειαστείτε είναι πρωτεΐνη, η οποία θα σας δώσει ενέργεια και θα ενδυναμώσει τους μύες. Η μη κατανάλωση πρωτεΐνης μετά την άσκηση μπορεί αν είναι και η αιτία που πονάει το κεφάλι σας. Οπότε άπαχο τυρί και γιαούρτι, ξηροί καρποί και γάλα σόγιας αποτελούν τις καλύτερες επιλογές σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα