Πόσο μοναδική... είσαι;

Να είσαι αυτός που είσαι.... Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να γίνεις αυτό που θέλεις. (J. C Hare, συγγραφέας)

Η σκηνή στην αστυνομική ταινία (ή στο CSI) είναι κλασική: «Είσαι ένοχος, βρήκαμε το DNA σου στον τόπο του εγκλήματος, κανείς δεν έχει το DNA σου οπότε.... you have the right to remain silent....»!

Είσαι Μοναδική!
Αλήθεια! Δεν υπάρχει κανείς σαν και εσένα στον κόσμο. Και δεν εννοώ εμφανισιακά... Κανείς δεν έχει τις γνώσεις που έχεις. Μπορεί να έχει τα ίδια πτυχία με εσένα,

μπορεί να έχει την προϋπηρεσία σου, όμως εσύ είσαι ο μόνος άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τις συγκεκριμένες γνώσεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο.

Κανείς δεν έχει τις ικανότητές σου. Μπορεί πολλοί άνθρωποι να έχουν μεμονωμένες κάποιες από τις ικανότητές σου, μπορεί αρκετοί να έχουν μερικές από τις ικανότητες σου όμως κανείς στον κόσμο δεν έχει όλες τις ικανότητές σου. Μόνο εσύ. 

Κανείς δεν έχει τις δυνατότητές σου. Μπορεί κάποιος να έχει τις δυνατότητές σου όμως κανείς δεν τις εκφράζει, κυνηγάει και πετυχαίνει ή αποτυγχάνει με τον τρόπο που το κάνεις εσύ.
Οι νευρώνες του εγκεφάλου του κάθε ανθρώπου αναπτύσσονται και συνδέονται ανάλογα με τα ερεθίσματα και την φυσιολογία μας στην βρεφική ηλικία. Η φυσιολογία του καθένα μας είναι διαφορετική καθώς και τα ερεθίσματα.
Έτσι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα είναι μοναδικός.
Κανείς λοιπόν στην κόσμο, δεν βλέπει, ακούει ή αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως εσύ. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είσαι 100% απαραίτητη στο περιβάλλον σου. Γιατί αν φανταστείς ότι ο κόσμος είναι ένα παζλ, εσύ είσαι ένα κομμάτι αυτού του παζλ. Αν δεν δίνεις την μοναδικότητά σου, την αξία σου στο περιβάλλον σου, τότε το κομμάτι σου θα λείψει από το περιβάλλον σου. Το κομμάτι του παζλ σου είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Κάθε μέρα που περνάει, σκέψου... πως μπορώ να δώσω την μοναδικότητα μου στο περιβάλλον μου; Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μου και τις γνώσεις μου; Αυτό θα σε κάνει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Μετά από λίγο καιρό, δίνοντας τον καλύτερό σου εαυτό, θα αρχίσεις να λαμβάνεις το καλύτερο από τους άλλους. Στο υπόσχομαι!

Be Unique!

Keywords
Τυχαία Θέματα