Οι ταινίες της εβδομάδας

13:22 8/3/2012 - Πηγή: Queen.gr

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Εκεί που χτυπά η καρδιά μου («This Must Be The Place»)
Ένας αντικοινωνικός πρώην ροκ σταρ επιστρέφει στη Νέα Υόρκη από το Δουβλίνο μετά τον θάνατο του πατέρα του, με σκοπό να βρει τον εκτελεστή του, έναν Ναζί εγκληματία, βασανιστή του Άουσβιτς, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στις ΗΠΑ.

Ο Sean Penn ως καρικατούρα του τραγουδιστή των Cure στην εμφάνιση, σε ένα απολαυστικό road movie του Paolo Sorrentino.

Elena
Η Elena παντρεύεται τον Vladimir όταν είναι και οι δυο τους σε μεγάλη ηλικία και με παιδιά από προηγούμενους γάμους, και γίνεται η πιστή και ήσυχη γυναίκα του. Όταν αυτός πεθαίνει, αποφασίζει να αφήσει όλη του την περιουσία στην απερίσκεπτη κόρη του, με την οποία δεν είχε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις. Τότε η Έλενα αποφασίζει να κάνει κάτι για να πάρει αυτό που της αναλογεί και να δώσει στον γιο και τα εγγόνια της μια πραγματική ευκαιρία στη ζωή. Ένα ηθικό δίλημμα με εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Αντρέι Ζβιαγκίντσεφ.

Μυστηριώδης Εξαφάνιση («Gone»)
Η Τζιλ είχε πέσει κάποτε θύμα ενός serial killer αλλά κατάφερε τελικά να γλιτώσει. Όταν η αδερφή της αγνοείται, η Τζιλ είναι σίγουρη πως την έχει απαγάγει ο ίδιος άνθρωπος. Η αστυνομία την θεωρεί τρελή και αυτή αποφασίζει να δράσει μόνη της πριν είναι πολύ αργά. Οι Amanda Seyfried, Jennifer Caprenter και Wes Bentley σε ένα θρίλερ που έχει λίγο απ' όλα μέσα του και προσπαθεί να εντυπωσιάσει χωρίς όμως να έχει να πει κάτι καινούργιο.

Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο («Les Neiges du Kilimandjaro»)
Ένα ζευγάρι μεσήλικων, από τους οποίους ο άντρας έχει χάσει πρόσφατα τη δουλειά του, πέφτει θύμα ληστείας, και αργότερα διαπιστώνει πως η ληστεία οργανώθηκε από έναν πρώην και επίσης απολυμένο συνάδελφο, ο οποίος αναθρέφει μόνος τα δύο μικρά του αδέρφια. Γαλλική δραματική ταινία του Robert Guediguian, η οποία περνά όμως ένα βαθιά αισιόδοξο μήνυμα και προσφέρει γνήσια συγκίνηση.

Ο Διάβολος μέσα της («The Devil Inside»)
Μια νεαρή γυναίκα από τις ΗΠΑ πηγαίνει στην Ιταλία για να δει την μητέρα της που νοσηλεύεται σε ψυχιατρικό ίδρυμα και να μάθει τι είχε γίνει πραγματικά πριν 20 χρόνια, όταν εκείνη σκότωσε τρεις ανθρώπους κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού. Μην ψαρώσετε με το «βασισμένο σε αληθινά γεγονότα» και τη λογική ντοκιμαντέρ, τα έχετε ξαναδεί όλα.

John Carter
Ο τυχοδιώκτης Τζον Κάρτερ τηλεμεταφέρεται από τη Γη του 19ου αιώνα στον Άρη, όπου ανακαλύπτει πως τον κατοικούν τεράστια πλάσματα, τον οποίων και γίνεται κρατούμενος. Καταφέρνει να δραπετεύσει αλλά στην πορεία βρίσκει μια πριγκίπισσα που χρειάζεται απελπισμένα έναν ήρωα για να τη σώσει. Παραγωγή Pixar και Disney, τρισδιάστατα εφέ, κόστος 250εκ. δολάρια, προβλέψιμες ατάκες, σκηνές και τέλος, και ως σύνολο μια ταινία που θα χαρούν περισσότερο τα παιδιά που διψάνε για περιπέτεια και όχι απαραίτητα για καλό σινεμά.

Keywords
Τυχαία Θέματα