Οδηγός καλοκαιρινών διακοπών για σας και τους γύρω σας

10:47 9/8/2013 - Πηγή: Queen.gr

Πώς να μην τα κάνατε όλα κόλαση

Θυμόσαστε τις εποχές που η δασκάλα την πρώτη μέρα του σχολείου μας έβαζε να γράψουμε στην έκθεση «Πώς πέρασα το καλοκαίρι»; Ωραίες εποχές γιατί ήμασταν μικροί , ξέγνοιαστοι και πραγματικά χαιρόμασταν τον ήλιο και τη θάλασσα. Α και τα παγωτά μέχρι να πονέσει το στομάχι μας.

Επειδή είμαστε στο κατακαλόκαιρο και επειδή κάτω από τον ήλιο ακόμη και τα πιο σοβαρά πράγματα δείχνουν αστεία, αντί να ασχοληθούμε με κάτι πιο βαρύγδουπο θα σας γράψω κάποιες συμβουλές για ποιοτικές διακοπές,

που αν θέλετε τις πετάτε στα σκουπίδια, αν θέλετε τις ακούτε, γιατί έχει καεί η γούνα μου πολλές φορές και κάτι ξέρω παραπάνω. Έχουμε και λέμε.

Μην κάνετε καμία δουλειά. Αν δεν είστε διευθύνων σύμβουλος πολυεθνικής εταιρίας, ή ιδιοκτήτης της, τότε δεν έχετε λόγο να τσεκάρετε τα email σας ανa μία ώρα. Όντως είναι δύσκολο να κλείσεις το κινητό σου όλη μέρα όσα ζεν μηνύματα και αν ακούς από παντού νιώθεις μια σιγουριά όταν είναι ανοιχτό, αλλά πραγματικά το χρειάζεσαι; Προσπάθησε να ξεκινήσεις κλείνοντας το μόνο 4 ώρες. Έστω και έτσι θα καταλάβεις τη διαφορά.Μην έχεις επαφή με το γραφείο σου. Θέλει σαν μάθεις ένα μυστικό; Ο κόσμος συνεχίζει να γυρίζει και χωρίς εσένα στο γραφείο. Δώσε φιλιά στους συναδέλφους και πες του θα τα πούμε σε λίγες μέρες, σας παρακαλώ μην με πάρετε εκτός αν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου! Και να πιείς και λίγοι παραπάνω δεν τρέχει τίποτε; Όλοι το έχουμε κάνει, αλλά αν δεν είσαι 20 κάτι είναι τουλάχιστον κιτς να σε κουβαλάνε οι φίλοι σου λιώμα στο ξενοδοχείο. Ωραίο είναι το Moscato d'asti, αλλά αν σε πειράζει άστο καλύτερα.Κάνε τουριστικά πράγματα, αυτό δηλαδή που κάνουν οι τουρίστες και εσύ που είσαι Έλληνας το θεωρείς περιττό. Δεν διανοείσαι πόσο ωραίο είναι. Μπες σε μουσεία, περπάτα σε τουριστικά στενά και μαγαζιά και ψώνισε χαϊμαλιά, άχρηστα βραχιόλια, φάε κάτι στο όρθιο και πήγαινε σε θερινό σινεμά. Κάθε χρόνο παίρνεις μαζί σου μια τεράστια βαλίτσα γεμάτη ρούχα και τη φέρνεις όπως είναι; Τότε και φέτος θα κάνεις το ίδιο λάθος ότι και να σου πούμε εμείς.Τη διαφορά κάνω ένα brake από τη δίαιτά μου ή τη διατροφή και τρώω σαν να μην υπάρχει αύριο, θα την καταλάβεις μόλις επιστρέψεις από τις διακοπές.Δεν χρειάζεται να βάζεις στο facebook ή στο Instagram όποιο κοχύλι συναντάς στην παραλία ή ακόμη χειρότερα τον εαυτό σου να ποζάρει λαδωμένο και αποτριχωμένο σε ξαπλώστρες. Το καταλαβαίνεις πόσο χάλια είναι; έτσι;

Η λίστα μπορεί να συνεχίζεται για αρκετά ακόμη αλλά μεγάλα παιδιά είμαστε και ξέρουμε τι μας πάει και το όχι. Αν πάλι εσείς έχετε άλλα πράγματα στο νου σας αγνοήστε με και δοκιμάστε το δικό σας τρόπο. Εγώ δεν πρόκειται να σας πω ποτέ, σας το 'λεγα!
Καλά μπάνια όπου και να΄στε!

Keywords
Τυχαία Θέματα