Λαμπερό, υγιές δέρμα: Τέσσερις τροφές που πρέπει να αποφύγετε για να το αποκτήσετε

Γιατί, καμία φορά, η λάμψη βγαίνει από μέσα μας

Ποτέ δεν σταματάμε να «παλεύουμε» με το δέρμα μας. Όταν φαίνεται ότι έχουμε νικήσει την ακμή, είναι καιρός να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Και, όσο κι αν φροντίζουμε να διατηρεί τα απαραίτητα επίπεδα βιταμίνης D αλλά και για την αντιηλιακή προστασία που χρειάζεται, η φροντίδα του προσώπου μας είναι, συνήθως, πιο σοβαρή υπόθεση από αυτή που παρουσιάζουν οι διαφημίσεις καλλυντικών. Φυσικά υπάρχουν προϊόντα που βοηθάνε εξαιρετικά την κατάσταση

του δέρματός μας αλλά, πολλές φορές, η φροντίδα του ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Δείτε ποιες 4 τροφές να αποφεύγετε για να αποκτήσει το δέρμα σας πιο λαμπερή, υγιή όψη.

Αλάτι
Έχετε ξυπνήσει ποτέ νιώθοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια σας πρησμένη; Το υπερβολικό αλάτι μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, η οποία, με την σειρά της, προκαλεί πρήξιμο. Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι τόσο λεπτό, η περιοχή πρήζεται πολύ εύκολα. Οπότε ίσως είναι καλή ιδέα να ξανασκεφτείτε το βραδινό ποπ κορν.

Οστρακοειδή
Οι γαρίδες, ο αστακός και το καβούρι είναι φυσικές πηγές ιωδίου και, μία δίαιτα πλούσια στο συγκεκριμένο συστατικό μπορεί να προκαλέσει ακμή. Εάν έχετε πρόβλημα ακμής περιοριστείτε στην κατανάλωσή τους έως δύο φορές την εβδομάδα.

Ζάχαρη
Τα υψηλά επίπεδα ζαχάρου μπορούν να επηρεάσουν την σφρογηλότητα του δέρματος, αφού επηρεάζουν το κολλαγόνο και μας κάνουν πιο ευαίσθητες σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Εάν, πάντως, δεν μπορείτε να την αποφύγετε, προτιμήστε την μαύρη ζάχαρη η οποία, τουλάχιστον, προσφέρει στον οργανισμό κάποια οφέλη.

Αλκοόλ
Το αλκοόλ είναι φυσικό διουρητικό και, ως εκ τούτου, προκαλεί αφυδάτωση. Δεν είναι παράξενο, λοιπόν, που η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει και την ισορροπία του δέρματος και μπορεί να αυξήσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαμπερό, Τέσσερις,labero, tesseris