Γίναμε για μία μέρα μαζορέτες και σας τα λέμε όλα

Κάνοντας προπόνηση με τις ελληνίδες cheerleaders, "Αμαζόνες".

Η στολή της μαζορέτας ήταν από τα παιδικά μας κι όλας χρόνια μία από τις πιο εντυπωσιακές αποκριάτικες εμφανίσεις. Μπορεί η μαμά να μη μας έκανε ποτέ το χατίρι να μας ντύσει με τη σούπερ μίνι φουστίτσα, το λίκρα κορμάκι και τα γυαλιστερά πομ πομ, αλλά εμείς βρήκαμε τον τρόπο έστω και λίγο καθυστερημένα να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και να κάνουμε έστω και για μία ώρα όλα αυτά για τα οποία ζηλέψαμε την Kirsten Dunst στο "Bring it

on".
Η Ευαγγελία Κρητικού, που ασχολείται με το άθλημα εδώ και δεκαεφτά χρόνια και είναι η προπονήτρια και χορογράφος για τις μαζορέτες της Εθνικής Ελλάδος και του Ολυμπιακού μας πήρε από το χέρι και μας εξήγησε πως το cheerleading δε διαδραματίζεται μόνο στη "μεγάλη οθόνη" όπως νομίζαμε, αλλά πρόκειται για ένα σπορ με πορεία στη χώρα μας και σημαντικές διακρίσεις από την Εθνική μας ομάδα τόσο σε Πανευρωπαϊκό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο.
Έτσι, θέλοντας να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι μαζορέτα, φορέσαμε τη φόρμα μας, δέσαμε τα αθλητικά μας και κατευθυνθήκαμε σε μία από τις ακαδημίες "ΑΜΑΖΟΝΕΣ", οι οποίες και αποτελούν πρωτοβουλία της Εθνικής ομάδας για την εκμάθηση του αθλήματος του cheerleading στην Ελλάδα.
Κορίτσια όλων των ηλικιών με πλατιά χαμόγελα, φιδίσια κορμιά και ευλυγισία που θα ζήλευε και ένα λάστιχο μας μιλούν με ενθουσιασμό για το χόμπι τους και μας εξηγούν πως η ενασχόλησή τους με το "cheerleading" δεν έχει να κάνει μόνο με την καθημερινή τους γυμναστική για ένα όμορφο σώμα, αλλά και με το ότι ανήκουν πλέον σε μία ομάδα, συμμετέχουν σε αγώνες, ζουν την εμπειρία του ανταγωνισμού και αγωνίζονται για την καταξίωση.
Βέβαια θα μας πείτε, με μία χριστουγεννιάτικη διατροφή που μόνο αθλητική δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ταχύτητα χελώνας, ατσούμπαλο συγχρονισμό και μηδέν ελαστικότητα, δεν αποτελούμε και τη νούμερο ένα επιλογή για μία τέτοια ομάδα.
Η Ευαγγελία όμως έχει διαφορετική γνώμη και μας καθησυχάζει εξηγώντας πως, "το cheerleading είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος άσκησης με τον οποίο μπορούν να ασχοληθούν όλα τα κορίτσια. Δε χρειάζονται γνώσεις χορού και ειδικές προδιαγραφές, όλα τα κορίτσια ανεξαρτήτως ικανοτήτων, μπορούν να συμμετέχουν στις ΑΜΑΖΟΝΕΣ.
Η κάθε κοπέλα άνω των πέντε ετών μπαίνει στην ομάδα που της ταιριάζει".
Αυτά ακούσαμε, πήραμε θάρρος και ξεκινήσαμε το πρόγραμμά μας με τις πραγματικές "ΑΜΑΖΟΝΕΣ". Ζεστάναμε το σώμα μας, κάναμε ασκήσεις ενδυνάμωσης, σηκώσαμε και μερικά βάρη και ύστερα πιάσαμε τα πομ πομ και ακολουθώντας ευλαβικά τη μαγική χορογραφία της έμπειρης προπονήτριας καταφέραμε ακόμα και να σκαρφαλώσουμε ψηλά πάνω στα -ομολογουμένως- ανθεκτικά κορίτσια της ομάδας και να φωνάξουμε με ενθουσιασμό "γιούπιιι" που έστω και για μία ώρα γίναμε και εμείς "Μαζορέτες".
Εάν σε όλα αυτά προσθέσετε πως μέσα σε εξήντα λεπτά εκγύμνασης χάσαμε τετρακόσιες θερμίδες, τότε στη θέση σας θα είχαμε ήδη τρέξει να γραφούμε σε μία από τις τρεις ακαδημίες.
"ΑΜΑΖΟΝΕΣ" σας
Keywords
Αναζητήσεις
ευαγγελία κρητικού, ευαγγελια κρητικου
Τυχαία Θέματα