To παιδί μου κλαίει και δε μπορεί να κοιμηθεί μόνο του. Τι να κάνω;

Πώς θα μάθει να κοιμάται μόνο του;

Ύπνος και παιδί. Η διαδικασία του ύπνου είναι δύσκολη υπόθεση. Τα μικρά παιδιά πολλές φορές νιώθουν εξαρτημένα από τους γονείς τους και δε θέλουν να τους αποχωρίζονται ποτέ. Ο ύπνος μπορεί να γίνει μαρτύριο για τους γονείς αν τα παιδιά γκρινιάζουν και κλαίνε μονίμως.


Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να ηρεμήσετε το παιδί σας και να απολαμβάνετε όλοι έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο; Πώς θα το μάθετε να κοιμάται μόνο του;


Έχετε πάντα κατά νου, ότι μπορείτε να πετύχετε τα πάντα, σταδιακά. Θέλει υπομονή και επιμονή. Φροντίστε να έχετε πρόγραμμα.

Τι εννοούμε; Θα πρέπει να έχετε συγκεκριμένες ώρες που το βάζετε για ύπνο και καλό θα ήταν πριν, να το κάνετε μπανάκι για να χαλαρώνει και να έχει περισσότερη διάθεση για ύπνο. Αν το παιδί σας παραπονεθεί, μιλήστε του ήρεμα και έπειτα φύγετε. Εξηγήστε του ότι είναι μεγάλο και μπορεί πια να κοιμάται μόνο του. Αν συνεχίσει να κλαίει και να φωνάζει, πηγαίνετε στο δωμάτιό του και μείνετε μαζί του μέχρι να το πάρει ο ύπνος. Super ιδέα είναι να του διαβάζετε κάποιο παραμυθάκι για να κοιμηθεί πιο σύντομα. Όταν αποκοιμηθεί μπορείτε κι εσείς να πάτε στο δικό σας κρεβάτι.


Σταδιακά θα πρέπει να βελτιώνεται η κατάσταση και θα φτάσετε στο σημείο να μη χρειάζεται καν να είσαστε δίπλα του για να το πάρει ο ύπνος. Μη νιώθετε ενοχές. Αν το παιδί σας ουρλιάζει και κάνει υστερίες χωρίς λόγο, μιλήστε του με το καλό, καθησυχάστε το και εξηγήστε του ότι βρίσκεστε δίπλα του και όταν χρειαστεί κάτι θα είσαστε εκεί για αυτό. Φυσικά, θα πρέπει να ακολουθείτε κοινή τακτική με το σύζυγό σας. Θα πρέπει και οι δύο να είσαστε αρκετά σοβαροί και προσηλωμένοι στο στόχο σας. Η ανεξαρτησία του παιδιού σας είναι σημαντικός στόχος.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα