Celebrities και ενδοσχολική βία

09:32 6/8/2012 - Πηγή: Queen.gr

Οι αναμνήσεις των διάσημων από το σχολείο τους

Τα κρούσματα ενδοσχολικής βίας, στις μέρες μας, ολοένα και αυξάνονται και αυτά έχει σαν αποτέλεσμα πολλά παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά και κατά τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής τους, να υποφέρουν καθημερινά. Και ενώ τέτοια κρούσματα δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, υπάρχουν celebrities, όπως η Lady GaGa, που έχουν βαλθεί να τα σταματήσουν μία και καλή. Και αυτό όχι μόνο γιατί νιώθουν άσχημα για τα παιδιά- θύματα, αλλά επειδή και οι ίδιοι, όταν πήγαιναν

σχολείο, έχουν γίνει στόχοι σωματικής και λεκτικής βίας. Ας δούμε τι έχουν να πουν οι ίδιοι για την εμπειρία τους.
Lady GaGa
«Τα αγόρια με σήκωναν στα χέρια τους και με πέταγαν στον κάδο σκουπιδιών, στην γωνία του τετραγώνου μου, την ώρα που όλα τα κορίτσια του σχολείου έφευγαν, και με έβλεπαν εκεί. Όλοι γελούσαν και μέχρι κι εγώ γελούσα μαζί τους- αυτό το νευρικό γελάκι... Θυμάμαι, μία φορά, ένα από τα κορίτσια με κοίταξε και μου είπε "Τι; Είσαι έτοιμη να βάλεις τα κλάματα; Είσαι αξιολύπητη". Και ακριβώς έτσι ένιωθα, αξιολύπητη. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο με είχαν επηρεάσει αυτά τα κρούσματα, παρά μόνο χρόνια αργότερα. Πιστεύω ότι, για να καταλάβω το τραύμα που αυτά μου είχαν αφήσει, έπρεπε να γνωρίσω και να μιλήσω με τους fans μου και να βρω ομοιότητες με τις δυσκολίες που αυτοί πέρασαν».

Taylor Swift
«Το γυμνάσιο ήταν δύσκολη περίοδος γιατί σταμάτησε να με κάνει παρέα ένα γκρουπ πολύ δημοφιλών κοριτσιών. Πίστευαν ότι δεν ήμουν αρκετά όμορφη ή αρκετά cool και σταμάτησαν να μου μιλάνε. Τα παιδιά του σχολείου μου έβρισκαν περίεργο και το ότι μου άρεσε η country μουσική και με κορόιδευαν. Υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπίσεις τα πειράγματα στο σχολείο. Μπορείς να τα αφήσεις να σου καταστρέψουν τη ζωή, ή να τα χρησιμοποιήσεις σαν μάθημα για να κινητοποιηθείς. Να κάνεις μεγαλύτερα όνειρα, να δουλέψεις περισσότερο. Δεν με καλούσαν στα πάρτι και, τώρα που κοιτάζω πίσω, νιώθω τόσο ευγνώμων που ήμουν μόνη στο δωμάτιό μου και έπαιζα κιθάρα, μέχρι να ματώσουν τα δάχτυλά μου».

Rihanna
«Ήμουν λίγο μπερδεμένη ως παιδί, γιατί μεγάλωσα με την μαμά μου και η μαμά μου είναι μαύρη. Μεγάλωσα με έναν πολύ "μαύρο" τρόπο ζωής. Όταν, όμως, πήγα στο σχολείο με αποκαλούσαν "λευκή". Με το που με κοιτούσαν οι συμμαθητές μου, με έβριζαν. Δεν καταλάβαινα γιατί. Καταλάβαινα μόνο ότι έβλεπα ανθρώπουν πολλών, διαφορετικών αποχρώσεων, και ήμουν η πιο ανοιχτόχρωμη. Πλέον ο κόσμος που ζω είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό».

Eminem
«'Αλλαζα σχολείο δύο με τρεις φορές τον χρόνο. Αυτό ήταν, μάλλον, και το δυσκολότερο. Με έδερναν στις τουαλέτες, στους διαδρόμους, με έβαζαν μέσα στα lockers. Ένιωθα συνέχεια απειλή, και αναρωτιόμουν αν αυτό οφειλόταν στο χρώμα του δέρματός μου. Σίγουρα είχα μία οργή μέσα μου, Και φυσικά υπήρχε έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι ήμουν λευκός και μου άρεσε η "μαύρη" μουσική. Και όλοι μου έλεγαν ότι δεν θα πετύχω, εξαιτίας του χρώματος του δέρματός μου».

Madonna
«Τα αγόρια στο σχολείο μ
Keywords
Τυχαία Θέματα