Βροχή στο ΣτΕ οι προσφυγές για το «κούρεμα» των ομολόγων

Βροχή πέφτουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι προσφυγές κατά του «κουρέματος» ομολόγων (PSI). Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο 72 προσφυγές τις οποίες υπογράφουν 7.000 ομολογιούχοι. Πρόκειται για φαρμακευτικές εταιρείες, Ταμεία (ανάμεσά τους το ...
Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός
Σύλλογος) κ.ά., που στρέφονται κατά των πράξεων του Υπουργικού Συμβουλίου (5 και 10/2012), του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

Σήμερα, για παράδειγμα, κατατέθηκαν νέες προσφυγές στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ιδιωτικού Προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού κ.ά.

Στην προσφυγή του το ΕΒΕΑ υποστηρίζει ότι τα διαθέσιμά του στις 9 Μαρτίου 2012 ανέρχονταν σε 10.973.888 ευρώ και μετά το «κούρεμα» (53,5%) έμειναν 5.624.118 ευρώ. Ακόμη, κάνει λόγο για «αρπαγή των διαθεσίμων του», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του Ταμείου.

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα