Τζάμπολ το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο (13-14/10) θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1, όπως αποφάσισε σήμερα (09/10) το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ...
Αν και κατά τη διάρκεια του νέου Δ.Σ., που πραγματοποιήθηκε σήμερα (09/10) στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ στο Μαρούσι, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος αυτή την εβδομάδα αποφασίστηκε τελικά να γίνει κανονικά το τζάμπολ το Σαββατοκύριακο (13-14/10). Η 1η αγωνιστική
της Α1 περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, Ίκαρος Καλλιθέας - Απόλλων Πατρών, Άρης - Παναθηναϊκός, Κολοσσός Ρόδου - Ρέθυμνο, Καβάλα, Ηλυσιακός, Περιστέρι - Πανελευσινιακός και ΚΑΟΔ - Πανιώνιος και απομένει, τώρα, ο ΕΣΑΚΕ να καταρτίσει το ακριβές πρόγραμμα.

Με δεδομένο πως οι «αιώνιοι» ξεκινούν αυτή την εβδομάδα τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, στην Ευρωλίγκα, θα πρέπει να βρεθεί πότε θα αγωνιστούν εντός των ελληνικών συνόρων. Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός παίζει την Πέμπτη (11/10) με την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή (12/10) με τη Ρεάλ, στη Μαδρίτη. Ειδικά οι «πράσινοι» δεν είναι δυνατόν να αγωνιστούν νωρίτερα από τη Δευτέρα (15/10).

Αν και δεν βρέθηκε λύση που να ικανοποιεί απόλυτα τις ομάδες με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1, καθώς η μείωση σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο εξακολουθεί να υφίσταται (έπεσε, πάντως, στο 12,5%), ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Γιώργος Χαλβατζάκης δεσμεύθηκε προς τους εκπροσώπους των ομάδων πως θα γίνουν προσπάθειες για αύξηση των χρημάτων που είναι να λαμβάνουν. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες και το παρών έδωσε και η εκπρόσωπος της εταιρίας TAF, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των «αιωνίων», αλλά και προς το τέλος της και ο ίδιος ο πρόεδρος, Ντίνος Ντέρης. Οι ομάδες κατάφεραν να διασφαλίσουν 600.000 ευρώ από εγγυημένο τηλεοπτικό χρόνο και μαζί με την υποχώρηση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που δέχθηκαν το 50-50% της ΕΡΤ, το ποσό που θα μοιραστούν θα φθάσει σχεδόν τα τρία εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα, οι «αιώνιοι» θα μιλήσουν με την TAF για τα χρήματα του εγγυημένου συμβολαίου που έχουν.

Η ανακοίνωση: «Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, έχοντας ως βασική επιδίωξη την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του πρωταθλήματος, αποφάσισε την έναρξη της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 το Σάββατο 13/10/2012. Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα