Τσίπρας: Κίνδυνος για τη Δημοκρατία η στρατηγική της κυβέρνησης

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Νέα δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για την «πιο δεξιά και πιο ακραία κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά».

Με συνέντευξή του στο BBC, σημειώνει πως στόχος

της είναι να δημιουργήσει την αίσθηση του φόβου στην ελληνική κοινωνία, ώστε ο κόσμος να μη σκέφτεται την οικονομία, αλλά να φοβάται για την ασφάλειά του και παράλληλα να συσπειρώνεται το πιο συντηρητικό κόμμάτι του. «Όμως αυτή η στρατηγική είναι επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία», λέει.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε την συνέντευξη του κ. Τσίπρα

Στην ίδια συνέντευξη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτίθεται στην Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι η βία που έρχεται από την ακραία δεξιά». Απορρίπτει τη θεωρία των δύο άκρων και προαναγγέλλει ότι θα είναι άτεγκτος στην εφαρμογή του νόμου, θα δείξει μηδενική ανοχή απέναντι στην Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτηρίζει ως «συμμορία, η οποία δρα με παραβατικότητα» και θα εξαρθρώσει τους θύλακές της στον κρατικό μηχανισμό.

Υποστηρίζει πάντως πως τις συνέπειες του νόμου θα υποστούν και οι ομάδες που χρησιμοποιούν τη βία και ισχυρίζονται ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο. Σημειώνει πάντως ότι «η ακροδεξιά με τον νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα πηγαίνουν χέρι-χέρι», εξηγώντας έτσι την ʽακραία ατζέντα του νόμου και της τάξης» εκ μέρους της κυβέρνησης. Εκτιμά πάντως πως σύντομα πολιτικοί ακόμα και από τον χώρο της ΝΔ θα βάλουν φρένο στη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά, επιφυλάσσοντας καλά λόγια για τον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή.

Ο κ.Τσίπρας επαναλαμβάνει τα περί μίας κατεστραμμένης χώρας που είναι σαν να βγαίνει από πόλεμο, και υποστηρίζει πως το κόμμα του έρχεται για να ενώσει τον ελληνικό λαό και όχι να τον διχάσει, σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει την κρίση που βιώνει τα τελευταία τρία χρόνια. Υποστηρίζοντας ότι «η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια του μνημονίου», ζητά την αντικατάσταση του μνημονίου με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και ανάπτυξης.

Στη συνέντευξή του, δε λησμονεί να επιτεθεί εκ νέου στην «ολιγαρχία που κυβερνά» στην Ελλάδα, εξηγώντας πως πρόκειται κατά τη γνώμη του για «ολιγαρχία των μίντια και των πλουτοκρατών», αυτών που «με τη βοήθεια των Ελλήνων πολιτικών έχουν μεταφέρει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και δεν πληρώνουν φόρους».

The post Τσίπρας: Κίνδυνος για τη Δημοκρατία η στρατηγική της κυβέρνησης appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα