Το Κρατικό Θέατρο Θεσσαλονίκης για τον Π.Μάτεσι

Τη θλίψη του για την απώλεια του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα, μυθιστοριογράφου, μεταφραστή και στιχουργού, Παύλου Μάτεσι εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κρατικό Θέατρο βόρειας Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται οι οκτώ παραγωγές του θεάτρου στις οποίες συνεργάστηκε ο Παύλος Μάτεσις ως συγγραφέας ή μεταφραστής. Πρόκειται για τις μεταφράσεις των έργων: «Βικτόρ ή τα παιδιά στην

εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ (1977-1978), “Πάρτυ γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ (1989-1990), «Ο επαγγελματίας», του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς (1999-2000) και «Συλλογή» του Χάρολντ Πίντερ (1999-2000) και τα θεατρικά έργα του ίδιου: «Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο» (1979), «Η τελετή» (1990-1991) και «Εξορία» (1999).

Σε προσωπικό του κείμενο -αποχαιρετιστήριο προς τον Παύλο Μάτεσι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ σκηνοθέτης κ.Σωήρης Χατζάκης αναφέρεται στην ιδιαιτερότητα και το “πρωτοπόρο” που χαρακτήριζε το έργο του καταλήγοντας: “Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι, όπως όλοι, σου χρωστώ κι εγώ πολλά, ιδίως το «Ραμόν Νοβάρο» και το «Βικτόρ» σε εποχές άλλων υφάνσεων και οραμάτων. Σ’ αποχαιρετώ καθώς σε βλέπω να απομακρύνεσαι προς το σύμπαν οδοιπορώντας «σκοτεινός οδηγός» και ιεροφάντης στην Ιερά οδό, προς Ελευσίνα”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Το Κρατικό Θέατρο Θεσσαλονίκης για τον Π.Μάτεσι appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα