Το χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ «άναψε φωτιές»

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Εκρηκτικό κλίμα έχει δημιουργηθεί στο Κοινοβούλιο από νωρίς το πρωί με αφορμή τους πυροβολισμούς κατά των γραφείων της ΝΔ.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε αρχικά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, ο οποίος είπε: «Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός κάθε φορά που συμβαίνει ένα επεισόδιο, όσο τρομερό και αν είναι, εναντίον οποιουδήποτε κόμματος, να θεωρούμαστε ένοχοι και να οφείλουμε να

απαντήσουμε. Μήπως προέρχεται αυτή η ενέργεια από παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία;».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «φλερτάρει με τη βία».

«Παρακολουθούμε τις εγκληματικές μεθόδους του υποκόσμου στο δημόσιο βίο της χώρας και την ίδια ώρα αντί για καταδίκη παρακολουθούμε μία ροπή προς εγκωμιασμό, ένα φλερτ και αντιδράσεις φιλικής αμηχανίας. Έχω εκπλαγεί όχι τόσο από τον Πάνο Σκουρλέτη, αλλά κυρίως από τον Μανώλη Γλέζο και τον Γιώργο Σταθάκη για όσα λένε. Τώρα βέβαια γίνεται επίδειξη νοικοκυροσύνης. Όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, ανεξαρτήτως των μεταξύ μας διαφωνιών, πρέπει να συνταχτούμε στην καταδίκη κατά της βίας γιατί η κοινωνική ειρήνη και η ενότητα πρέπει να λειτουργήσουν ως εγγυήσεις για την ανάπτυξη της χώρας. Όχι μισόλογα, όχι αμφιθυμίες» είπε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος χαρακτήρισε «αθλιότητα» την επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ, υποστήριξε ωστόσο ότι αυτές οι ενέργειες κάποιους εξυπηρετούν.

«Ο κ. Βενιζέλος χτυπάει λάθος πόρτα και όχι απλώς χτυπάει λάθος πόρτα, αλλά παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Κανένα στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιολόγησε πράξεις αθλιότητας σαν αυτές που έγιναν με σφαίρες και γκαζάκια. Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Δεν είμαστε εμείς που με βαρβαρότητα χτυπάμε ανυποψίαστους πολίτες, δεν μεταχειριστήκαμε εμείς τη βία ποτέ. Η αριστερά έχει ξεκάθαρες πολιτικές επιλογές και οι αθλιότητες με τις σφαίρες το μόνο που δεν υπηρετούν είναι τις επιδιώξεις και τις πολιτικές στοχεύσεις της αριστεράς. Αντίθετα, υπηρετούν τους σκοτεινούς κύκλους που θέλουν να θάψουν πραξικοπήματα και σημερινή συζήτηση. Εξυπηρετούν αυτούς τους κύκλους που θέλουν καταπάτηση μέχρι εξουδετερώσεως της εθνικής κυριαρχίας», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

Για δράση παρακρατικών, προκειμένου να αλλάξει η ατζέντα της επικαιρότητας, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Κάποιοι επέλεξαν σήμερα, την ημέρα που ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που παραδίδει την χώρα στους δανειστές, να είναι στα πρωτοσέλιδα οι πυροβολισμοί παρακρατικών στα γραφεία της ΝΔ. Αυτή είναι συνήθης τακτική στην πατρίδα μας. Θυμηθείτε την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Σήμερα τη μέρα που παραδίδεται η χώρα και λίγες μέρες πριν από τη συζήτηση της προανακριτικής για την λίστα Λαγκάρντ έχουμε κλιμάκωση της βίας, ξεκίνησε από γκαζάκια, έγινε μολότωφ και καλάσνικοφ. Ελπίζω να μην γίνουν κι άλλα μέχρι την Πέμπτη. Κάποιοι επιδιώκουν να αλλάξει η ατζέντα και αυτοί είναι εκείνοι που έχουν συμφέρον να αλλάξει η ατζέντα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε την κυβέρνηση «χειρότερη από την κυβέρνηση Τσολάκογλου», φράση που διαγράφτηκε από τα πρακτικά μετά από απόφαση του προεδρεύοντος τη συνεδρίαση, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη. «Την τρομοκρατία την καταδικάζει κανείς χωρίς παραφυάδες και θεωρίες. Επίσης, αυτός που λέει ότι η κυβέρνηση είναι χειρότερη από την κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν είναι αυτό εις επίρρωση των τρομοκρατικών ενεργειών;», είπε ο κ. Βορίδης.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Νίκος Τσούκαλης τόνισε ότι «δεν αρκεί απλώς η καταδίκη να είναι κατηγορηματική αλλά πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογες πρακτικές», ενώ ο Χρήστος Παππάς από τη Χρυσή Αυγή αφού καταδίκασε την επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ υποστήριξε ότι «δεν χρησιμοποιήθηκαν παρακρατικοί μηχανισμοί απλούστατα γιατί η ΝΔ είναι απολύτως ανίκανη και για κάτι τέτοιο».

The post Το χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ «άναψε φωτιές» appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα