«Τα Χριστούγεννα Αλλιώς»

Μια γιορτή αλληλεγγύης στον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών, διοργανώνει η Parallaxi με τη δράση της, «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού, συγκεντρώνει τρόφιμα, φάρμακα, παιδικά ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης προς ενίσχυση του έργου της “Άρσις”, των “Γιατρών του Κόσμου”,

του Κοινωνικού Ιατρείου του Λιμανιού και του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (πρώην Αγ. Δημήτριος).

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διοργανώνονται δεκάδες δυνατότητες διασκέδασης σε μικρούς, αλλά και μεγάλους με μουσική, κουκλοθέτρο, θέατρο σκιών, προβολές κινουμένων σχεδίων, δημιουργικά εργαστήρια.

Θα τραγουδήσουν και θα παίξουν μουσική οι σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, οι Stringless , η παιδική χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής , οι “Θαμυριάδες” και οι ” APERITO ” ενώ η καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στην πόλη» θα παρουσιάσει τα «Γλυκο-ταξιδέματα», τις χριστουγεννιάτικες συνταγές που αγαπούν τα παιδιά σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ομάδες ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής της πόλης βγαίνουν από τα προπονητήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και μεταφέρουν τη δράση τους στην Α’ Προβλήτα του λιμανιού μαζί με την ομάδα κρουστών «Κρούσις» και την «Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου». Παράλληλα, τα μουσεία που φιλοξενούνται στους χώρους του λιμανιού, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκη και το Μουσείο Φωτογραφίας, συμμετέχουν ενεργά στη γιορτή, με δικά τους εκπαιδευτικά προγράμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα