Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην Προανακριτική

Συνεχίζεται από τις 11 το πρωί η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Πλασκοβίτης εξετάζεται από την Επιτροπή, καθώς στην κατάθεση του στη δικαιοσύνη φέρεται να εμπλέκει τον πρώην πρεσβευτή στο Παρίσι Ηλία Κλη ότι ήταν το πρόσωπο που παρέλαβε πρώτος από τις γαλλικές αρχές, το επίμαχο cd με τη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρεσβευτής της Ελλάδας

στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι ήταν ο ίδιος που παρέλαβε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών τον φάκελο, χωρίς να γνωρίζει όμως το περιεχόμενο του, και τον απέστειλε σφραγισμένο σε διπλωματικό σάκο, στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ Θόδωρος Φλωράτος στη χθεσινή κατάθεση του στην Προανακριτική ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι εκ παραδρομής είχε κατονομάσει τον Κλη ως το πρόσωπο που παρέλαβε στη Γαλλία το επίμαχο cd, καθώς τον μπέρδεψε με τον κ. Χαλαστάνη.

Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να καταθέσει στην Επιτροπή ο πρέσβης Ηλίας Κλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

-Μ.Σφακιανάκης: Οι αντιγραφές είχαν στόχο την αλλοίωση

The post Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην Προανακριτική appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα