Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Με την κατάθεση του Κωνσταντίνου Μπίκα, πρώην διοικητή της ΕΥΠ, συνεχίζονται οι μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τις τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπίκας υποστήριξε ότι εκείνος ήταν που ενημέρωσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την ύπαρξη της λίστας με τα ονόματα των 2.063 Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα,

πληροφορία που είχε από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Μπίκας, ο ίδιος δεν είχε περαιτέρω εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με τις γαλλικές αρχές, για να έρθει η λίστα στην χώρα μας, ενώ ποτέ δεν πέρασε από τα χέρια του το επίμαχο υλικό.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Μπίκας διέψευσε την πληροφορία ότι η χώρα μας κατάβαλε χρηματικό τίμημα προκειμένου να πάρει την λίστα από τη Γαλλία.

Κατά την έναρξη πάντως της συνεδρίασης υπήρξε έντονη διαμαρτυρία της Ζωής Κωσταντοπούλου με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα παρουσίαζαν διαλόγους βουλευτών που μετέχουν στην προανακριτική με δημοσιογράφους, στους οποίους οι βουλευτές φέρονταν να έχουν διατυπώσει έντονη δυσφορία για την μεγάλη διάρκεια των ερωτήσεων της προς τους μάρτυρες.

Στην ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ευθεία επίθεση και στοχοποιημένη απειλή εναντίον της, προκειμένου να μην εκτελεί κατά συνείδηση τα καθήκοντά της ως μέλος της προανακριτικής επιτροπής».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Μπίκα, είναι προγραμματισμένο να καταθέσει ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και οι τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών που παρέλαβαν το ηλεκτρονικό υλικό με τα ονόματα των καταθετών που εστάλη εκ νέου από τη Γαλλία.

The post Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα