Μίχαλος: Να μην αποκλείονται από τη χάραξη οικονομικής πολιτικής τα Επιμελητήρια

Να συμπεριλάβει η κυβέρνηση τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων στη σύνθεση της επιτροπής για την κατάρτιση του νέου φορολογικού, εκείνης για την κατάρτιση του 10ετούς Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης, καθώς και σε κάθε άλλη επιτροπή για θέματα οικονομίας, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Αφορμή

γι’ αυτή την τοποθέτηση είναι, κατά το ΕΒΕΑ, η τακτική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αποκλείοντας τους εκπροσώπους της αγοράς από τη διαβούλευση για την κατάρτιση σχεδίων νόμων που αφορούν μείζονα ζητήματα για την ελληνική οικονομία και την αγορά.

Όπως δήλωσε ο κ. Μίχαλος: «Προκαλεί έκπληξη αλλά και αγανάκτηση στον επιχειρηματικό κόσμο, ο αποκλεισμός από συσκέψεις και επιτροπές που ασχολούνται με θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων, τα οποία εκ του νόμου αποτελούν τους οικονομικούς συμβούλους της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών και στο σύνολό του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα πρέπει να σταματήσουν την τακτική του αποκλεισμού των εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας από συσκέψεις και επιτροπές και άμεσα να συμπεριλάβουν στη σύνθεσή τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων.

Ως ένδειξη αναγνώρισης των λανθασμένων αυτών επιλογών του, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα πρέπει άμεσα να συμπεριλάβει τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, στη σύνθεση της επιτροπής για την κατάρτιση του νέου φορολογικού, στην προσπάθεια για την κατάρτιση του 10ετούς Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης, καθώς και σε κάθε άλλη επιτροπή για θέματα οικονομίας.

Η στελέχωση των επιτροπών αυτών με εκπροσώπους επιλεγμένων φορέων που επί της ουσίας δεν προτείνουν αλλά συμφωνούν με τις εκάστοτε αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, δεν προάγει τον διάλογο ούτε συμβάλει στην επιλογή των καλύτερων λύσεων για την οικονομία, την αγορά και την κοινωνία. Άλλωστε, μέχρι σήμερα έχει αποδειχτεί ότι οι “συμβουλάτορες” του οικονομικού επιτελείου και δυστυχώς και της τρόικας, απέτυχαν παταγωδώς να συμβάλουν στην έξοδο από τη κρίση, όπως εντός και εκτός της χώρας όλοι αποδέχονται πλέον, καθώς οι προτάσεις τους οδήγησαν την οικονομία στην ύφεση, διόγκωσαν την ανεργία και έφεραν σε απόγνωση την κοινωνία.

Τέλος, θέλω να υπενθυμίσω στους επικεφαλής των οικονομικών υπουργείων ότι δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ είναι η στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την επιμελητηριακή κοινότητα, για να έχει επιτυχία η τιτάνια προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Μίχαλου.

The post Μίχαλος: Να μην αποκλείονται από τη χάραξη οικονομικής πολιτικής τα Επιμελητήρια appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα