Σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των εξελίξεων στην Κύπρο

Κόντρα ξέσπασε χθες, μεταξύ Συγγρού και Κουμουνδούρου, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο.

Η αρχή έγινε με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «την ώρα που ο κυπριακός λαός χρειάζεται την έμπρακτη αλληλεγγύη της χώρας μας, η τρικομματική κυβέρνηση μένει σταθερά προσηλωμένη στην στρατηγική του μερκελισμού που επιδιώκει να δέσει άλλη μια χώρα στα δεσμά της τρόικας και της λιτότητας».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας,

η οποία, αναφερομένη στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε σε υψηλούς τόνους ότι «αν καταλάβαιναν, θα είχαν ζητήσει συγγνώμη για τις ανοησίες τους».

Στη συνέχεια, αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του Πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αποφασίσει άμεσα, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να παράσχει στήριξη ρευστότητας στην Κύπρο», ώστε, όπως ανέφερε, «τουλάχιστον η διαπραγμάτευση να μην διεξάγεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη του απειλητικού χρονοδιαγράμματος που λήγει τα ξημερώματα».

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πραγματικότητα να κάνει όλο και πιο προφανείς τις ανοησίες που λέει, προσπαθεί ο ίδιος να τις καλύψει με μεγαλύτερες» τόνισε σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως αντίδραση στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κουμουνδούρου απάντησε στη Συγγρού, κάνοντας λόγο για «συνενοχή της κυβέρνησης σε σχέση με τον εκβιασμό που υφίσταται ο κυπριακός λαός την οδηγεί στη σιωπή απέναντι στην πρόταση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για παροχή έκτακτης ρευστότητας προς την Κύπρο».

Τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε από την πλευρά της και η Ιπποκράτους, σημειώνοντας ότι: «Η δήλωση του κ. Τσίπρα για δήθεν δυνατότητα παροχής ρευστότητας από την Τράπεζα της Ελλαδος (ELA) στις κυπριακές τράπεζες, αν δεν είναι απόπειρα συνειδητής παραπλάνησης της ελληνικής κοινής γνώμης και κακόγουστο παιχνίδι με την αγωνία του κυπριακού λαού, δείχνει απόλυτη και επικίνδυνη άγνοια του πώς λειτουργεί το Ευρωσύστημα».

The post Σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των εξελίξεων στην Κύπρο appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα