Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει πάρει για πρώτη φορά στα σοβαρά τις μεταρρυθμίσεις

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο, απέδωσε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και των μνημονιακών της υποχρεώσεων.

«Η Ελλάδα, μετά τις εκλογές του Ιουνίου,

με την κυβέρνηση Σαμαρά, έχει πάρει για πρώτη φορά στα σοβαρά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι η χώρα «έχει μειώσει αισθητά το έλλειμμά της και το κόστος εργασίας, ενώ οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο κι έχει επιτευχθεί πρόοδος».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι προκλήσεις για τον ελληνικό λαό παραμένουν μεγάλες, ενώ υπογράμμισε ότι «όταν έχει κανείς να αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη διαδικασία εξυγίανσης, όπως αυτή στην Ελλάδα, τότε αυτό συνδέεται με έντονες εσωπολιτικές αντιπαραθέσεις και κοινωνικές διενέξεις».

Αναφορικά με την υπόθεση της Deutsche Bank ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και κάλεσε τη διεύθυνση της τράπεζας να δώσει εξηγήσεις το ταχύτερο δυνατόν.

Ο Σόιμπλε σημείωσε πως «έχω πίστη κι εμπιστοσύνη σε εκείνους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για αυτά τα πράγματα, ότι θα τα αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και θα δώσουν μια εξήγηση το ταχύτερο δυνατόν»

Keywords
Τυχαία Θέματα