Σοφοκλής on fire!

Όταν λείπουν οι… κοντοί, «καθαρίζει» ο Σχορτσανίτης! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 70-64 του Ερυθρού Αστέρα στη Σόφια με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να είναι ο κορυφαίος για τους «πράσινους».
Άμυνα και «σημάδεμα» των ψηλών τα κέρδη του Παναθηναϊκού από το παιχνίδι...
ειδικά από τη στιγμή που ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν είχε στη διάθεσή του τους δύο οργανωτές της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη και Λένι Ρόκο Ούκιτς!

Πολύ
καλή παρουσία και από τον Μάικ Μπράμος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ καλά στοιχεία έδειξαν και οι Κίτσεν, Πάνκο

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν εμφανής η διάθεση του Παναθηναϊκού να πιέσει στην άμυνα. Μάλιστα ο Αργύρης Πεδουλάκης επέλεξε σχετικά ψηλό σχήμα στη βασική του πεντάδα. Το παιχνίδι ξεκίνησαν οι Κίτσεν, Μπράμος, Μασιούλις, Πάνκο και Σχορτσιανίτη.

Βέβαια όσο καλός ήταν στην αρχή ο Παναθηναϊκός στην άμυνα, άλλο τόσο είχε προβλήματα στην οργάνωση των επιθέσεων, πράγμα λογικό βέβαια αν αναλογιστεί κανείς τις απουσίες των Διαμαντίδη και Ούκιτς.

Ο Μπράμος με τρίποντο έκανε το σκορ 12-8 στο 8' για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με 14-12 υπέρ των «πρασίνων».

Ο Μπράμος ήταν η πιο αξιόπιστη λύση του Αργύρη Πεδουλάκη στην επίθεση στο πρώτο μέρος. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι 11 πόντοι που σημείωσε στο α' ημίχρονο και ιδιαίτερα τα τρίποντα με τα οποία «ξεκλείδωνε» την άμυνα των Σέρβων.

Πρόβλημα για τον Αργύρη Πεδουλάκη ήταν τα φάουλ που χρεώθηκαν σχετικά γρήγορα και οι δύο ψηλοί που χρησιμοποίησε αρχικά, ο Σχορτσανίτης και ο Άρμστρονγκ.

Στο δεύτερο μέρος ο προσανατολισμός του Παναθηναϊκού άλλαξε. Ο Πεδουλάκης ζήτησε η μπάλα να περνά στους ψηλούς και εκεί ο Σχορτσανίτης έκανε… πάρτι.

Επικράτησε στις περισσότερες μάχες μέσα στις δύο ρακέτες και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη μυϊκή του δύναμη.

Με δικό του καλάθι οι «πράσινοι» έφθασαν για πρώτη φορά στο +12 (59-47) στα μέσα της τέταρτης περιόδου, ενώ ο Πάνκο πήρε και αυτός σειρά, ο Κίτσεν έκανε ένα ώριμο παιχνίδι και το αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να ανέβει στο +17 (68-51, 37').

Μάλιστα αν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελευταία λεπτά η νίκη θα είχε μεγαλύτερη έκταση από το 70-64.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 23-30, 39-47, 64-70

Ερυθρός Αστέρας (Λάζιτς): Κόβιτς 4, Τσβετκοβιτς 7, Μίτροβιτς, Σάβοβιτς 11 (1), Ραντιβόγιεβιτς 10 (2), Ρακόσεβιτς 11 (1), Κάτιτς 5, Σούμποντιτς 2,Σιμόνοβιτς 1, Άλμοντ 6, Σμίλιανιτς, Μπράουν 14.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11 (3), Πάνκο 9 (1), Ματσιούλις 11, Άρμστρονγκ 2, Τσαρτσαρής 2, Κίτσεν 10, Ξανθόπουλος 3, Γιαννόπουλος 4, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 18.
Keywords
Τυχαία Θέματα