Σαμαράς: Κοινωνικό συμβόλαιο με το επιχειρείν

«Χρειάζεται κινητοποίηση και διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας. Νέες ιδέες υπάρχουν αλλά δεν πρέπει να βρίσκουν απέναντί τους τοίχο από την Πολιτεία. Εκεί που το κράτος χρειάζεται είναι η χρηματοδότηση, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να δημιουργηθεί μια νέα κουλτούρα. Υποχρέωση της πολιτείας και των υπουργών εδώ είναι η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για να αναλάβουν το ρίσκο να τολμήσουν τη νέα ιδέα να την κάνουν επένδυση. Και έτσι θα δημιουργηθεί

υπεραξία που θα αναθερμάνει την οικονομία. Αυτό το νέο αίμα, το νέο οξυγόνο στις φλέβες της οικονομίας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος βρέθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης για συνάντηση με εκπροσώπους περίπου 20 νεοφυών επιχειρήσεων. Στη συνάντηση παρών είναι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε επίσης ότι «η χώρα διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ακόμη και σε αυτή τη μεγάλη κρίση καταφέρνει να δημιουργεί και να ξεχωρίζει. Νέα παιδιά με γνώσεις ταλέντο και διάθεση για δουλειά. Η σημερινή συνάντηση συμβολίζει το αγκάλιασμα των νεοφυών επιχειρήσεων που μπορούν να προσφέρουν ανάσες καινοτομίας και ανταγωνιστικότητα της ελληνική οικονομία. Υποχρέωσή μας να εμπνεύσουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στους νέους και στην πολιτεία. Στόχος η ανοικοδόμηση της χώρας και η εύρεση νέων θέσεων εργασίας μέσα από νέες καινοτόμες ρηξικέλευθες προτάσεις που μπορεί να είναι βιώσιμες. Να διαμορφώσουμε μια βάση δημιουργικότητας νεοφυών επιχειρηματικότητας. Πιστεύουμε ότι η στρατηγική στήριξης είναι μια ρεαλιστική στρατηγική μια βασική οδός εξόδου από την κρίση».

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

The post Σαμαράς: Κοινωνικό συμβόλαιο με το επιχειρείν appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα