Προβληματισμένοι, αλλά αποφασισμένοι στον ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας στα play offs για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία.

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό, τα περισσότερα εκ των ατού τους υστέρησαν και δεν κατάφεραν όχι απλώς να υπερκαλύψουν το -4 του πρώτου γύρου

στο ΟΑΚΑ, αλλά και να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι τέλους.

Τελικά η προσαρμογή στις συνθήκες ενός ντέρμπι εκτός έδρας αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση για τους «νέους». Είναι χαρακτηριστικό πως κορυφαίοι της ομάδας ήταν οι μπαρουτοκαπνισμένοι από τέτοια ματς Διαμαντίδης και Σχορτσανίτης, ενώ θετικός ήταν και ο Τσαρτσαρής, ακόμη και ο ξεχασμένος Ξανθόπουλος. Αντίθετα, με εξαίρεση τον Λάσμε υστέρησαν όλοι οι πρωτάρηδες.

Μπανκς και Ούκιτς δεν μπόρεσαν να δώσουν βοήθειες και ανάσες στον Διαμαντίδη, Ματσιούλις και Μπράμος έχασαν τη μάχη των φόργουορντ από Παπανικολάου και Περπέρογλου, ενώ Καπόνο και Γκιστ βοήθησαν ελάχιστα.

Αχ, αυτά τα τρίποντα

Για πολλοστή φορά αποδείχτηκε ότι ο φετινός Παναθηναϊκός εξαρτάται υπέρμετρα από τα τρίποντα. Χθες είχε μόλις 5/23 έχοντας ξεκινήσει το ματς με 4/6 (δηλαδή είχε στη συνέχεια 1/17). Υπενθυμίζεται πως στην εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης είχε 6/27 και στη πολύ δύσκολη νίκη επί της Μπάμπεργκ 7/24.

Δηλαδή στα τρία τελευταία πιο δύσκολα παιχνίδια τους, οι «πράσινοι» έχουν το αποκαρδιωτικό 18/74 τρίποντα, ήτοι μόλις 24,3%. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δείχνει συχνά να βραχυκυκλώνει επιθετικά (είτε ψάχνοντας απεγνωσμένα τον Σχορτσανίτη είτε παρουσιάζοντας στατικότητα) και καταφεύγει σε μακρινά σουτ υπό κακές προϋποθέσεις με τα… παραπάνω αποτελέσματα.

Παράπονα για τους «γκρι»

Έντονα ήταν τα παράπονα που εκφράστηκαν από πλευράς Παναθηναϊκού για τη διαιτησία. Ο Αργύρης Πεδουλάκης περιορίστηκε στην αναφορά για «διαφορετικά κριτήρια» στα σφυρίγματα, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν σαφώς πιο επιθετικός.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ πέραν των δηλώσεών του μετά το ματς φέρεται-σύμφωνα με μαρτυρίες-να επιτέθηκε φραστικά στους Κορομηλά, Πηλοΐδη και Τανατζή μετά το ματς.

Δεν αποκλείεται τα παράπονα των «πράσινων» να εκφραστούν και επίσημα στην ΚΕΔ, εν όψει και της κλήρωσης για τους διαιτητές του τελικού του Κυπέλλου που θα γίνει λίγη ώρα πριν το τζάμπολ.

Απαντήσεις στο Κύπελλο

Στον Παναθηναϊκό δηλώνουν αποφασισμένοι για απαντήσεις. Ο τελικός της Κυριακής, όπου κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, είναι μία καλή ευκαιρία.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλά πως το χθεσινό ματς δεν έκρινε κανέναν τίτλο, σε αντίθεση με αυτό του Ελληνικού. Δηλώνουν, δε, πως η ήττα στο ΣΕΦ δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά στους στόχους τους για το πρωτάθλημα. «Και πριν το ματς θέλαμε νίκη στο ΣΕΦ, και τώρα θα πρέπει να κερδίσουμε εκεί για να πάρουμε το πρωτάθλημα», έλεγαν στα αποδυτήρια αναφερόμενοι στους τελικούς.

Μέχρι τότε, ασφαλώς, υπάρχει πολύς δρόμος. Η προσοχή για την ώρα στρέφεται στο αυριανό ματς με το Ρέθυμνο για την Α1. Η αποστολή αναχωρεί σήμερα για την Κρήτη με στόχο τη νίκη.

Άλλωστε οι «πράσινοι» ισοβαθμούν με τον Πανιώνιο στη δεύτερη θέση και βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πάνω από τον ΠΑΟΚ και δύο από τους αυριανούς τους αντιπάλους, που έχουν χάσει φέτος στην έδρα τους μόνο από τον Ολυμπιακό.

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Προβληματισμένοι, αλλά αποφασισμένοι στον ΠΑΟ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα