«Πρέπει να σπάσει η χολή»

Το γεγονός πως η πλειονότητα των παικτών του Παναθηναϊκού δεν έχει εμπειρία από ντέρμπι στοίχισε την ήττα από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη...

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα: «Ήταν κακό παιχνίδι γενικά, ιδιαίτερα για εμάς. Στο πρώτο μέρος είχαμε πρόβλημα στο πικ εν ρολ και κακές περιστροφές, με αποτέλεσμα να δεχθούμε σαράντα πόντους. Αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε πιο αθλητικά
παιδιά για να αντεπεξέλθομε στην άμυνα, το καταφέραμε έως ένα σημείο, αλλά ήμασταν πολύ άστοχοι. Σταματήσαμε στοιχεία του αντιπάλου όπως τα επιθετικά ριμπάουντ και ο αιφνιδιασμός. Οι αριθμοί, όμως, είναι αμείλικτοι. Εμείς δεν βάλαμε τα σουτ. Πρέπει να σπάσει η χολή των παιδιών από τέτοια ματς. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός πήρε το μομέντουμ του παιχνιδιού, έβαλε πολύ μεγάλα σουτ όπως εκείνα του Πρίντεζη και του Σπανούλη και πήρε την ψυχολογία. Πλησιάσαμε σε κάποια σημεία, αλλά μας σκότωναν με εύστοχα σουτ στο τέλος των επιθέσεων. Είναι ακόμα πολύ νωρίς μες στη σεζόν, είμαστε πίσω από πλευράς ομοιογένειας και αυτό φάνηκε στο παρκέ. Αυτό το ντέρμπι ήταν πρόωρο».

Για το πώς έζησε το ντέρμπι, ως προπονητής του Παναθηναϊκού: «Είναι μια εμπειρία κι αυτό… Έχουμε ζήσει πιο σκληρά πράγματα και στις δύο έδρες, στο παρελθόν. Ο κόσμος έχει πλέον ηρεμήσει, έχει πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί, δεν είχαμε ακραίες καταστάσεις. Έχει γίνει προσπάθεια και από τις δύο ομάδες, ο αγώνας έγινε σε πολιτισμένο πλαίσιο».

Για το Σχορτσανίτη κι αν μπορούσε να παίξει λίγο παραπάνω: «Θέλαμε άλλες λύσεις και δεν χώραγε στο πλάνο. Το παιχνίδι κύλησε με έναν τρόπο, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην άμυνα και επιλέξαμε άλλες λύσεις. Μην ξεχνάμε, πάντως, πως σε εμάς υπάρχουν παιδιά που ακόμα μπερδεύουν τα ονόματά τους. Δεν έχουμε δώσει πολλά επίσημα παιχνίδια».

Για το εάν θα μπορούσε να προχωρήσει σε διαδοχικές αλλαγές, για να βγουν καλύτερα η επίθεση και η άμυνα, και γιατί δεν το έκανε: «Δεν βάλαμε τα σουτ, χάσαμε μάλιστα πολλά ελεύθερα σουτ. Ο Κώστας (Τσαρτσαρής) μας βοήθησε στη λειτουργία, βοηθούσε και το Λάσμε πού να πάει. Έχουμε να δείξουμε πολλά πράγματα, πολλά από όσα είπαμε δεν έγιναν σήμερα (22/10), χανόμαστε. Όταν τιμώρησε είναι πιο εύκολο να αλλάξεις μετά».
Keywords
Τυχαία Θέματα