Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με βραχεία κεφαλή προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δόθηκε στην δημοσιότητα από την εταιρία Marc για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 23,1% και ακολουθεί η ΝΔ

με 22,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χρυσής Αυγής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 10,0% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, με το ίδιο ποσοστό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4% και το ΚΚΕ με 4,3%.

Μικρό προβάδισμα 0,3% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην εκτίμηση ψήφου, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 28,3% έναντι 23,0% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12,3%.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται περίπου δέκα μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας ποσοστό 48,3% έναντι 38,0% του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Σαφές προβάδισμα όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία εξακολουθεί να έχει ο Αντώνης Σαμαράς έναντι Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% έναντι 30,5% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, «κερδισμένος» στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών στην δημοσκόπηση είναι ο Φώτης Κουβέλης, που συγκεντρώνει ποσοστό 46,7% όσον αφορά στις θετικές γνώμες. Ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 45,1% και ο Αλέξης Τσίπρας με 35,5%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με ποσοστό 28,9%.

The post Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα