Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην καταστροφή της χώρας

Πόροι ύψους 44 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2014-2020, όπως επισήμανε στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα εξασφάλισε 35 δισ. στη βάση των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής και μαζί με τα χρήματα που δεν έχουν απορροφηθεί από το ΕΣΠΑ τα κονδύλια θα φθάσουν τα 44 δισ. τα οποία είναι

αρκετά για να προικοδοτήσουν την ανάπτυξη. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι υπάρχει πράγματι μια υστέρηση στα έσοδα τον Ιανουάριο αλλά «έχουμε πάει πολύ καλύτερα από πλευράς δαπανών με συνέπεια να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα». «Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Είμαστε σε κόκκινο συναγερμό αλλά η χώρα πηγαίνει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω», είπε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό αμοραλισμό επειδή ποντάρει στην καταστροφή της χώρας.

Κάλεσε επίσης με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Ιταλία, να αναλογιστούν τι θα είχε συμβεί σήμερα που υπάρχει μια αίσθηση γενίκευσης της ανασφάλειας αν η Ελλάδα δεν είχε εξασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότησή της τώρα που πολλοί εκτιμούν ότι θα χρειαστούν πολλαπλάσια χρήματα για άλλες χώρες.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα είναι απόλυτα διαφανής η διαδικασία αποκρατικοποίησης για τη ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

The post Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην καταστροφή της χώρας appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα