«Όπως έπαιξε στην Αγγλία»

Την εικόνα που είχε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Άρσεναλ πρέπει να επαναλάβει ο Ολυμπιακός, αν θέλει να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα την Μονπελιέ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6...

«Αν παίξει όπως σε εκείνο το παιχνίδι, τότε οι πιθανότητες να πάρει το “τρίποντο” είναι πολύ μεγάλες», τόνισε ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών και πρόσθεσε:

«Ο προπονητής και οι παίκτες χρειάζονται πίστωση χρόνου για να φανεί η φιλοσοφία της
ομάδας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μονπελιέ

«Ξεκινώντας με βάση την αμυντική λειτουργία, το σύνολο της ομάδας και όχι ένα συγκεκριμένο γκρουπ, θα πρέπει όλες οι επικίνδυνες ζώνες και οι χώροι να έχουν κλειστεί για να μην έχει το εύκολο τελείωμα ο αντίπαλος. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τους όποιους κενούς χώρους έχει η Μονπελιέ και να μπορέσει να απειλήσει. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Άρσεναλ, όπου ο Μήτρογλου και πέτυχε ένα όμορφο γκολ.

Αν ο Ολυμπιακός διορθώσει το παιχνίδι όσον αφορά την κατοχή της μπάλας και επαναλάβει την εικόνα που είχε στο πρώτο ημίχρονο με την Άρσεναλ, τότε έχει αρκετές πιθανότητες να φύγει με το “τρίποντο” από τη Γαλλία.

Η φιλοσοφία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν έχει τεράστια διαφορά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι πώς θα προσεγγίσεις το συγκεκριμένο ματς. Αν ο Ολυμπιακός είναι αφοσιωμένος στο αγωνιστικό πλάνο που θα έχει ο προπονητής, τότε θα μπορέσει να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για τον ρόλο του Πάουλο Μασάντο

«Είναι ένας παίκτης που ξέρει μπάλα, είναι τεχνικής και ίσως να μην είναι στο στιλ του Ιμπαγάσα. Ίσως να του αρέσει να κινείται σε διαφορετικούς χώρους. Δεν έχει την εμπειρία και την ηγετική φυσιογνωμία του Ιμπαγάσα. Σίγουρα θέλει χρόνο να προσαρμοστεί. Να σας θυμίσω ότι ο Ζέτερμπεργκ δεν ήταν καλός την πρώτη σεζόν, όμως στη δεύτερη έβγαλε μάτια και μας είχε βοηθήσει πολύ. Μακάρι να γίνει κάτι ανάλογο με τον Μασάντο»

Για το αν η κατάσταση της Μονπελιέ ελλοχεύει κινδύνους για τον Ολυμπιακό

«Αυτό θα είναι παγίδα για τον Ολυμπιακό, αν προσεγγίσει με αυτή τη νοοτροπία το παιχνίδι. Αν, όμως, μπει όπως στο δεύτερο ημίχρονο με την Άρσεναλ, τότε οι πιθανότητες να φύγει με τους τρεις βαθμούς είναι πάρα πολύ μεγάλες και θα αποδειχθεί ότι η Μονπελιέ είναι πολύ χαμηλά στο γαλλικό πρωτάθλημα».

Για τη διαφορά που υπάρχει στην τακτική της ομάδας σε σχέση με την περσινή σεζόν

«Επειδή είχα διαβάσει διάφορα δημοσιεύματα όσον αφορά τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, ο οποίος πρέπει να είναι ορμητικός και να “πνίγει” τον αντίπαλο. Συμφωνώ με αυτό και αυτή είναι η φύση του Ολυμπιακού, αφού είναι μία ομάδα που αρέσκεται να παίζει στα καρέ του αντιπάλου.

Πρέπει αν πιέζει και να “πνίγει” τον αντίπαλο και αυτή είναι η κουλτούρα του Ολυμπιακού επιθετική ομάδα, ορμητική
Keywords
Τυχαία Θέματα