«Όνειρό μου να προπονήσω τη Μίλαν»

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι τα μέσα του ’90, αγωνιζόμενος στον Άγιαξ και στη συνέχεια στη Μίλαν, «μάγεψε» τα ποδοσφαιρικά πλήθη με τις ενέργειές του και τα γκολ που σημείωνε. Αν και αναγκάστηκε να αποσυρθεί σε μικρή ηλικία, λόγω των σοβαρών τραυματισμών που αντιμετώπισε, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν πρόλαβε να πετύχει πολλά στην καριέρα του.

Η προπονητική καριέρα του Φαν Μπάστεν ξεκίνησε, όπως ήταν φυσικό, από τις ακαδημίες του Άγιαξ, για να συνεχιστεί στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας, στην ανδρική ομάδα του

«Αίαντα», ενώ σήμερα κάθεται στον πάγκο της Χερενφέιν. Συνεπώς, η ομάδα που λείπει από τη… συλλογή του 48χρονου τεχνικού είναι η Μίλαν. Κάτι που ομολογεί και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο συνδρομητικό «Sky».

«Έπαιξα ποδόσφαιρο σε τρεις ομάδες. Στην εθνική της χώρας μου, στον Άγιαξ και τη Μίλαν. Ως προπονητής έχω δουλέψει στις δύο από αυτές. Μόνο η Μίλαν μου λείπει. Ομολογώ πως ονειρεύομαι να καθίσω στον πάγκο της μια μέρα», τόνισε ο Φαν Μπάστεν.

Ωστόσο, ο Ολλανδός έχει πολλές παρατηρήσεις να κάνει για το ιταλικό ποδόσφαιρο. «Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα προς τα πίσω. Τα γήπεδα είναι παλιά, ο κόσμος που ασχολείται λιγοστεύει, οι ομάδες έχουν χάσει την αίγλη του παρελθόντος.

Τα στημένα παιχνίδια και οι κακές διαιτησίες έχουν ολοκληρώσει το κακό. Μόνο η Γιουβέντους δουλεύει σωστά. Θα πρέπει να γίνει μια… επανάσταση, ώστε το ιταλικό ποδόσφαιρο να επανέλθει στη θέση που είχε παλιότερα», σημείωσε ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός των «οράνιε».

Παρά τα προβλήματα, όμως, ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στη Μίλαν ως προπονητής. «Γνωρίζω το σύλλογο πολύ καλά. Ξέρω το περιβάλλον, τις εγκαταστάσεις, τον κόσμο. Είμαι φίλος με τους ανθρώπους της διοίκησης. Αν ερχόμουν, θα εργαζόμουν, όχι μόνο για το καλό της Μίλαν, αλλά ολόκληρου του ιταλικού ποδοσφαίρου. Μην ξεχνάτε πως νιώθω λίγο… Ιταλός, μετά από όσα έζησα στο Μιλάνο», είπε χαρακτηριστικά ο Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post «Όνειρό μου να προπονήσω τη Μίλαν» appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα