Ιράν: Hacking σε μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ

Βίντεο από μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ρομποτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ που έπεσε στα χέρια ιρανικού στρατού το 2011 με τη βοήθεια hacking.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το μη επανδρωμένο αναγνωριστικό RQ-170 Sentinel

το οποίο κατερρίφθη, όταν τον Δεκέμβριο του 2011 εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο από το Αφγανιστάν.

Από τότε η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι μπορεί να αντιγράψει το αεροπλάνο με μεθόδους αντίστροφης μηχανικής.

Ο ιρανικός στρατός υποστηρίζει ότι έχει καταρρίψει έκτοτε με την ίδια μέθοδο και άλλα αεροσκάφη των ΗΠΑ όπως ένα ScanEagle της Boeing τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ την Πέμπτη μετέδωσαν σχετικές φωτογραφίες στο πρακτορείο Fars.

Το Ιράν κατάφερε να καταρρίψει το Sentinel ύστερα από hacking, ενώ η ιρανική τηλεόραση έδειξε βίντεο κατά την προσγείωση του αεροσκάφους σε ιρανικό έδαφος.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν ότι το αεροσκάφος χάθηκε κατά τη διάρκεια αναγνωριστικής πτήσης για τα πυρηνικά του Ιράν και ζήτησαν από την Τεχεράνη να το επιστρέψει.

Εδώ και χρόνια έχουν εκφραστεί ανησυχίες για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς τα βίντεο – που είναι βασικά για τη λειτουργία τους – μπορούν εύκολα να υποκλαπούν, καθώς το 2008 ήδη αντάρτες του Ιράκ με λογισμικό αξίας μόλις 26 δολαρίων είχαν καταφέρει να υποκλέψουν από απόσταση τη ζωντανή ροή βίντεο.

The post Ιράν: Hacking σε μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα