Οι εκλεκτοί του Φαν Νιστελρόι

Η ΟΥΕΦΑ ζήτησε από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές να επιλέξουν την ιδανική εντεκάδα για το 2012 κι ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν.

Η διεθνής ομοσπονδία πρόκειται να ανακοινώσει την καλύτερη ομάδα για το έτος που φεύγει τον προσεχή Ιανουάριο και μέχρι τότε θέλει να δώσει μια πρόγευση στο κοινό, μέσα από τις προβλέψεις παικτών που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο χώρο.

Οι περισσότεροι «εκλεκτοί» του 36χρονου Ολλανδού προέρχονται από το ισπανικό πρωτάθλημα, με τους Τιάγκο Σίλβα και Φίλιπ

Λαμ να είναι οι μοναδικοί που διάλεξε εκτός «Πριμέρα Ντιβιζιόν».

Ο Φαν Νίστελροϊ έκανε και τον ανάλογο σχολιασμό για κάθε μία από τις επιλογές του.

Τερματοφύλακας:

Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης)

«Πρωταθλητής Κόσμου, πρωταθλητής Ευρώπης, αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας. Τι άλλο χρειάζεται να πω;»

Άμυνα:

Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου)

«Για πολλά χρόνια αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο τόσο για την εθνική Γερμανίας όσο και για τη Μπάγερν. Πλήρης παίκτης με πολύ καλή τεχνική και εξαιρετικό χαρακτήρα».

Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν)

«Ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, πολύ δυνατός, γρήγορος και τεχνικός. Εξαιρετικός στόπερ».

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

«Ξεχωρίζει για το ρυθμό και τη δύναμή του, ενώ μπορεί. Ξέρει να προωθεί τη μπάλα μπροστά».

Ζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα)

«Έχει κάνει φοβερή πρόοδο, εκπληρώνει τα αμυντικά του καθήκοντα άριστα ενώ έχει και πολλές επιθετικές αρετές».

Κέντρο:

Μάρκο Ρόις (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

«Πολύ τεχνικός, με πολύ καλή αντίληψη του χώρου. Πολύ επικίνδυνος τόσο με τη μπάλα, όσο και χωρίς. Σκοράρει συχνά και είναι ωραίος να τον παρακολουθείς».

Τσάβι Ερνάντεζ (Μπαρτσελόνα)

«Εντυπωσιακός παίκτης, κάθε ομάδα στον κόσμο θα τον ήθελε. Καθαρός ποδοσφαιριστής, δεν χάνει ποτέ τη μπάλα και βλέπει γήπεδο όπως λίγοι. Είναι παράδειγμα από κάθε άποψη».

Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)

«Έχει κερδίσει τα μεγαλύτερα τρόπαια και όμως έχει το ίδιο πάθος για το παιχνίδι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του βγάλεις το καπέλο».

Επίθεση:

Κριστάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

«Δεν υπάρχει άλλος σαν κι αυτόν. Αυτά που έχει πετύχει με τη Μάντσεστερ και τη Ρεάλ είναι εντυπωσιακά. Είναι πολυδιάστατος παίκτης που μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους και να δίνει ασίστ. Θεαματικός.

Φαλκάο (Ατλέτικο Μαδρίτης)

«Ήμουν κι εγώ 9άρι και σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι παίκτες. Παλεύει, τρέχει και πετυχαίνει γκολ με κάθε δυνατό τρόπο. Είναι πραγματικός κυνηγός».

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτά που κάνει. Είναι σε άλλο επίπεδο. Κάνει τα πάντα να φαίνονται εύκολα, είναι ο καλύτερος όλων των εποχών!».

Πηγή: Sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα