Οχυρώνεται η Νέα Υόρκη - Κόκκινος συναγερμός για τον τυφώνα Sandy

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη μητρόπολη του κόσμου, καθώς ο φονικός τυφώνας «Sandy» αναμένεται να περάσει από την πόλη των 8 εκατομμυρίων κατοίκων τα...
ξημερώματα (01.00 ώρα Ελλάδος), στις 19.00 τοπική ώρα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο τυφώνας, που αναμένεται να φθάσει στις ανατολικές ακτές, ίσως συνοδευτεί από σφοδρούς ανέμους και την ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ. Ο «Sandy» ή «καταιγίδα Frankestein» θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη Βοστόνη, τη Νέα
Υόρκη, την Ουάσινγκτον, τη Βαλτιμόρη και τη Φιλαδέλφεια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτων αναγκών, προκειμένου να συζητήσουν την προετοιμασία προστασίας από τον τυφώνα, ο οποίος συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 120 χλμ. την ώρα.

Εντολή για απομάκρυνση 375.000 κατοίκων της Νέας Υόρκης έδωσε επίσης ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, καθώς οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ προετοιμάζονται για το «χτύπημα» του τυφώνα.

Οχυρώνεται η Νέα Υόρκη

Η πόλη της Νέας Υόρκης θα διακόψει τη λειτουργία του δικτύου της των δημόσιων μέσων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του Μετρό, για προληπτικούς λόγους εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα.

Εκτός από το μετρό, οι Αρχές της πόλης αποφάσισαν επίσης να κλείσουν τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι πλαζ από το απόγευμα.

«Αν γυρίσει και απομακρυνθεί, τόσο το καλύτερο. Πραγματικά θα είναι πολύ καλά. Αλλά, αν όχι, εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό» σημείωσε ο Κουόμο.

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς αναμένεται να ξαναρχίσουν να λειτουργούν περίπου 12 ώρες μετά το τέλος της καταιγίδας, διευκρίνισαν επίσης άλλοι αξιωματούχοι στη συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, οι Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης όπως και σε άλλες πόλεις στην ανατολική ακτή της χώρας, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας «Sandy».

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ακύρωσε όλες τις πτήσεις της που προβλέπονταν για αύριο, Δευτέρα, προς τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, την ώρα που αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει εκατοντάδες εσωτερικές πτήσεις.

Φονικό πέρασμα από την Καραϊβική

Στους 57 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του τυφώνα «Sandy» στην Καραϊβική, με τα περισσότερα θύματα να έχουν καταγραφεί στην Αϊτή. Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Αϊτής, 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα και 12 είναι αγνοούμενοι.

Ο τυφώνας, με ανέμους η ταχύτητα των οποίων φθάνει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, πλησιάζει τώρα την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, όπου οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να συγκρουστεί με ένα ψυχρό μέτωπο, γεγονός που θα τον καταστήσει ακόμα πιο ισχυρό.
Keywords
Τυχαία Θέματα