Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ

Την τρανότερη απόδειξη πως παρά την αποχώρηση τόσων σπουδαίων παικτών και του «στρατηγού» Ομπράντοβιτς παραμένει στην ελίτ της Ευρώπης και στη νέα εποχή που διανύει πρόσφερε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Οι δύο «επιζήσαντες» της παλιάς φρουράς, Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής, έδειξαν το δρόμο, εφάρμοσαν άριστα με όλους τους υπόλοιπους το πλάνο του καλά διαβασμένου Αργύρη Πεδουλάκη και οι

«πράσινοι» σημείωσαν τη μεγαλύτερη φετινή τους νίκη στην Ευρωλίγκα, απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου, που είχε υψηλό κίνητρο μετά τις δύο συνεχείς ήττες στο «σπίτι» της και αρκετή βοήθεια από τη διαιτησία, που την έστειλε 35 φορές στη γραμμή των βολών.

Με θαύμα μένει εκτός

Η άλωση του «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» σε συνδυασμό με τη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Ουνικάχα στη Μάλαγα απαλλάσσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό από το άγχος της πρόκρισης. Η διαφορά του από τους Ανδαλουσιανούς αυξήθηκε στους δύο βαθμούς και αρκεί μία νίκη απέναντι σε Μπάμπεργκ εκτός ή ΤΣΣΚΑ εντός για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η παρουσία στα προημιτελικά. Ίσως όμως και η νίκη αυτή να είναι αχρείαστη, εφόσον η Ουνικάχα χάσει ένα από τα δύο τελευταία της παιχνίδια, με Αναντολού Εφές στην Πόλη και Άλμπα Βερολίνου στη Μάλαγα.

Μπορεί και… καλύτερα

Ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή τέταρτος στον όμιλό του, με μία νίκη λιγότερη από Ρεάλ Μαδρίτης, Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο μειονεκτεί σε ισοβαθμία με τους Ισπανούς (-4, +1), τους Τούρκους (-14, +13) και πιθανότατα τους Ρώσους (δύσκολο να ανατραπεί το -17 της Μόσχας).

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει σε καλύτερο πλασάρισμα από την τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί σε μονομαχία με την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά. Για να εξασφαλίσει, δε, πλεονέκτημα έδρας ως δεύτερος υπάρχουν δύο σενάρια: α) να νικήσει την Μπάμπεργκ στη Γερμανία, να νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ με +17 και την ίδια ώρα η Αναντολού Εφές να κάνει δύο νίκες, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης καμία, β) να κάνει δύο νίκες απέναντι σε Μπάμπεργκ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την ίδια ώρα η Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει το 2/2, ενώ Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 0/2. Υπάρχει κι ένα σενάριο για την πρώτη θέση με τετραπλή ισοβαθμία, αλλά είναι μάλλον ακραίο.

Ο Παναθηναϊκός τερματίζει τρίτος και αποφεύγει τη Ρεάλ Μαδρίτης (με το ενδεχόμενο να παίξει με τον Ολυμπιακό, εφόσον τερματίσει δεύτερος στον άλλο όμιλο να είναι αρκετά πιθανό) εφόσον κάνει δύο νίκες και μία εκ των άλλων διεκδικητριών κάνει δύο ήττες ή αν κερδίσει την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ με +17.

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (9-3): Ρεάλ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός)
Ρεάλ Μαδρίτης (9-3): ΤΣΣΚΑ (εκτός), Εφές (εντός)
Αναντολού Εφές (9-3): Μάλαγα (εντός), Ρεάλ (εκτός)
Παναθηναϊκός (8-4): Μπάμπεργκ (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός)

Γκαρντ χωρίς… ανάσα

Αν ένα στοιχείο πρέπει να προβληματίζει τον Παναθηναϊκό είναι η υπέρμετρη χρησιμοποίηση του διδύμου Διαμαντίδη-Ούκιτς. Ο μεν αρχηγός του «τριφυλλιού» έπαιξε χθες για 35:03, ο δε Κροάτης για 34:34, συνεχίζοντας αμφότεροι τις υπερωρίες, καθώς όταν έστω κι ένας εκ των δύο βρίσκεται στον πάγκο υπάρχει δυσλειτουργία, που γίνεται περισσότερο εμφανής σε δύσκολα ματς όπως το χθεσθνό. Ο αρχηγός της ομάδας παίζει για 29:03 κατά μέσο όρο στο Top 16, ο δε παρτενέρ του για 26:02. Η καταπόνηση αμφοτέρων είναι δεδομένη και μένει να φανεί αν θα τους επηρεάσει όταν οι «πράσινοι» θα αναγκαστούν να αγωνίζονται ανά δύο-τρεις μέρες στα play offs της Ευρωλίγκας ή τους τελικούς της Α1.

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα