"Ο Παναθηναϊκός ανήκει στον κόσμο του..."

Σύνθημα νίκης έστειλε ο Αργύρης Πεδουλάκης ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με την Καντού, πρώτης για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague, διαχωρίζοντας αυτό το ματς από το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» και πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο των οπαδών του «εξάστερου», αλλά και των Διαμαντίδη - Τσαρτσαρή...
«Το παιχνίδι με την Καντού θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αφού προέρχεται από ήττα στην έδρα της και θα έρθει στην Αθήνα
συγκεντρωμένη για να πάρει το καλύτερο γι' αυτήν αποτέλεσμα, να ισοφαρίσει την ήττα» τόνισε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε: «Είναι μια ομάδα που έχει δώσει δυνατά παιχνίδια στα προκριματικά, παίζει σεταρισμένο παιχνίδι και έχει δύο πολύ καλά πλέι μέικερ που εναλλάσσονται, κρυφό πλέι μέικερ που αποφασίζει για το τι θα γίνει στις επιθέσεις και καλούς εκτελεστές. Αρέσκεται πολύ στα πικ, έχει σε κάθε ματς μεγάλο αριθμό ασίστ, πάνω από 13 και δουλεύει πολύ στην έξτρα πάσα. Έχει βέβαια και αδυναμίες τις οποίες γνωρίζουμε».

Ο Πεδουλάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός το ματς: «Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί για να μπορέσουμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στην Ευρωλίγκα. Σοβαροί και συγκεντρωμένοι, κάτι που δεν ήμασταν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Άρη».
Αναφερόμενος στον Λάσμε και το βαθμό ετοιμότητάς του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: «Είναι πίσω από θέμα φυσικής κατάστασης και προσαρμογής. Τα παιδιά είναι πιο μπροστά, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Αν είναι έτοιμος σωματικά θα τον χρησιμοποιήσουμε όσο μπορεί να βοηθήσει, όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στην τελευταία μας προπόνηση».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε ακόμα:

-για την πρεμιέρα των νέων του Παναθηναϊκού και την πίεση:

«Υπάρχουν καταστάσεις που ζούμε περίεργες. Θα έχουμε λίγες προπονήσεις μπροστά μας, τα διορθώνουμε όλα μέσα από το βίντεο και θέλουμε να δούμε την αντίδραση των παιδιών. Έχουμε 4-5 παιδιά που έχουν την εμπειρία, αλλά όχι στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν καλό μάθημα για όλους μας. Βιωματικά τα καταλαβαίνουμε όλα καλύτερα. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος για να πετύχεις τον στόχο σου... Σε κάθε ματς κάνουμε και ένα βήμα μπροστά. Μέσα από τα λάθη μας να βρίσκουμε λύσεις. Ο Δημήτρης και ο Κώστας βοηθάνε πολύ. Οι Έλληνες προσαρμόζονται, οι ξένοι θέλουν περισσότερο χρόνο. Πρέπει να ξεγράψουν τις συνήθειες τους».

-για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Πρέπει να το κρατήσουμε απ' έξω. Έχουμε μπροστά μας μόνο την Καντού. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό το ματς και δουλεύουμε μόνο πάνω σε αυτό. Έχουμε δύο ώρες βίντεο και 2 ώρες προπόνηση. Να δούμε τα λάθη μας τα χθεσινά και μετά την Καντού. Με τον Άρη είχαμε πολύ λάθος προσέγγιση. Κάποιοι μπορεί να επηρεαστούν άλλα πρέπει να τους επαναφέρεις. Κοιτάζουμε, λοιπόν, κάθε ματς ξεχωριστά. Έχουμε παραδείγματα, είτε από την προετοιμασία, είτε από τα επίσημα παιχνίδια. Δεν έχουμε βρει αγωνιστικό ρυθμό»
Keywords
Τυχαία Θέματα