Ντράγκι: Έτος του ευρώ το 2012, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα

Το έτος 2012 υπήρξε η χρονιά του ευρώ, υπάρχει ωστόσο η ανάγκη να γίνουν ακόμη περισσότερα για την ανάκαμψη της οικονομίας, ιδίως έπειτα από τη βελτιωμένη εικόνα που γίνεται σήμερα ορατή στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, υποστήριξε σήμερα από το Νταβός της Ελβετίας ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Το 2012 θα σημάνει ορισμένως για τις μελλοντικές γενεές το έτος της «ανάκαμψης του ευρώ», όμως εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα, διότι η άνοδος

στις αγορές δυστυχώς δεν αντανακλάται στην πραγματική οικονομία, υπογράμμισε ο Ντράγκι στην ομιλία του, προσθέτοντας: «Οφείλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τις σημαντικές προόδους» που πέτυχαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στο διάστημα του τελευταίου έτους.

Μετά τα μέτρα που δρομολόγησε η ΕΚΤ, όπως η μείωση των επιτοκίων, οι μαζικές πιστώσεις προς τις τράπεζες, ή το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους που εφαρμόστηκε από τα μέσα του 2012, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, εξήγησε ο Ντράγκι.

Πρόσθεσε δε, ότι πρόκειται για «ένα πλαίσιο, το οποίο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται, όσο οι ανησυχίες παραμένουν», αναφερόμενος στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων χωρίς περιορισμούς (OMT).

The post Ντράγκι: Έτος του ευρώ το 2012, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα