Νέο επεισόδιο στην κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, ένα 24ωρο μετά την κόντρα που ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Στη διαμάχη παρενέβη με σκληρή ανακοίνωση και βίντεο η Συγγρού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «διγλωσσία και πολιτική

αναξιοπιστία» με αφορμή δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στις 3/2/2011 στην Κ.Ο. της ΝΔ.

“Ο κ. Σαμαράς αποκαλύφθηκε. Έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, ακολουθώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, εφαρμόζει την πιο καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Η ακροδεξιά του ιδεολογία είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη δημοκρατία”, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει απόσπασμα από ομιλία του πρωθυπουργού και σημειώνει: “πότε ο πρωθυπουργός έλεγε την αλήθεια, τότε ή σήμερα που προσπαθεί να επιβάλει με τη βία, την καταστολή, τον πολιτικό τσαμπουκά και την παραβίαση των νόμων, το δόγμα της μηδενικής ανοχής επιστρατεύοντας απεργούς σε μια επίδειξη αυταρχισμού χωρίς προηγούμενο; Πότε ήταν ειλικρινής, τότε που κατήγγελλε το 1ο μνημόνιο ως το λάθος φάρμακο που σκοτώνει ή τώρα που εφαρμόζει την πιο ακραία εκδοχή του; Που πήγε η προεκλογική του δέσμευση για την εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο;”.

Σ. Κεδίκογλου: Η σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης προκαλεί δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι «η σοβαρή και σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης από τον Αντώνη Σαμαρά – που αποτυπώνεται θετικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις – είναι φυσικό να έχει προκαλέσει δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ». «Εκφράζουμε την κατανόησή μας, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού…».

ΝΔ: Προπαγανδιστές της δεκάρας

Λίγο αργότερα, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι προπαγανδιστές της δεκάρας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν δίστασαν να λογοκρίνουν ακόμα και τον ίδιο τους τον αρχηγό για τη γκάφα του στο ΔΝΤ, έχουν το θράσος να μιλούν για δήθεν δικαιολόγηση της βίας σε ομιλία προ διετίας του Πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτοί που κατά δήλωση του Εκπροσώπου κατέχουν λοστάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες ως είδη οικιακής χρήσεως, αυτοί που απειλούν να λιντσάρουν πολιτικούς τους αντιπάλους, αυτοί που αυτοχαρακτηρίζονται αναρχικοί, αυτοί που υπερασπίζονται στα δικαστήρια τρομοκράτες, καλό θα ήταν να ζητούσαν μια απλή συγγνώμη και να αρχίσουν να φέρονται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΔ έκανε ακόμη λόγο για αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει τη βία και την ανομία, υποστηρίζοντας πως δεν διστάζει να παραχαράξει «(μετά τον αρχηγό τους) και τις δηλώσεις των πολικών τους αντιπάλων».

Μάλιστα, η Συγγρού παρέθεσε ολόκληρη την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΚΟ του Κόμματος στις 03/02/11. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρο το βίντεο.

ΣΥΡΙΖΑ: Τους πονάει η αλήθεια

Άμεση ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου. Σε μία λιτή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου σημείωσε: «Τους πονάει η αλήθεια. Κανένας περαιτέρω σχολιασμός για τους ακροδεξιούς Γκεμπελίσκους της Συγγρού».

The post Νέο επεισόδιο στην κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα