Κινεζικό… μπλόκο στο κούρεμα της Κύπρου

Φρένο στο κούρεμα των υψηλών καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες έβαλε δικαστήριο της Λευκωσίας που δικαίωσε Κινέζο επιχειρηματία, με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».
Τον Μάρτιο του 2013 ο Κινέζος επιχειρηματίας, Ρεν Τζιαντζούν,

απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα. Λίγους μήνες πριν είχε μεταφέρει και καταθέσει στην Τράπεζα Κύπρου 15 εκατομμύρια ευρώ, καθώς, η κυπριακή Δημοκρατία, τα τελευταία χρόνια, στοχεύοντας να προσελκύσει επενδύσεις, δίνει τη δυνατότητα σε ξένους υπηκόους να γίνονται Κύπριοι υπήκοοι, εάν καταθέσουν σε εγχώρια τράπεζα μεγάλο χρηματικό ποσό που θα παραμείνει δεσμευμένο για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ υποχρεούνται να αποκτούν και μόνιμη κατοικία στο νησί.

Εάν λοιπόν το ποσό αυτό αποσυρθεί πριν την παρέλευση αυτού του διαστήματος, η πολιτεία μπορεί να αναστείλει το πιστοποιητικό πολιτογράφησης ή και να ακυρώσει την ταυτότητα ή το διαβατήριο που απέκτησε ως Κύπριος υπήκοος.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τις καταθέσεις του, ζήτησε την προστασία της Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι, μαζί με τα εκατομμύριά του, κινδυνεύει να χάσει και την κυπριακή υπηκοότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ρεν Τζιαντζούν, εκπροσωπούμενος από τον δικηγόρο του Λουκή Παπαφιλίππου, κέρδισε την πρώτη δικαστική μάχη στο Δικαστήριο της Λευκωσίας, που άνοιξε νομολογιακό δρόμο και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

The post Κινεζικό… μπλόκο στο κούρεμα της Κύπρου appeared first on Enimerwsi.gr - Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα