Κατσικάρης και επίσημα στη Ρωσία

Και τυπικά στον πάγκο της εθνικής Ρωσίας ο Φώτης Κατσικάρης. Η διοίκηση της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας συνεδρίασε κι ενέκρινε τη συμφωνία με τον Νικαιώτη τεχνικό.

Mετά από την εξέλιξη αυτή, θα βρεθεί στο δρόμο της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, καθώς οι δύο εθνικές ομάδες συνυπάρχουν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.

Το συμβόλαιο του Φώτη Κατσικάρη έχει τετραετή διάρκεια και περιλαμβάνει έναν κύκλο

διοργανώσεων που κλείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016. Λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει σε προπονητές ομάδων της ACB να εργάζονται παράλληλα σε εθνικές ομάδες, η ρωσική ομοσπονδία έχει συμφωνήσει με την Μπιλμπάο να διακόπτει το συμβόλαιο με τον Έλληνα τεχνικό κάθε καλοκαίρι και να υπογράφει καινούριο στη συνέχεια.

«Η πρόσληψη στην εθνική Ρωσίας αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στη Ρωσία, όπου έχω ήδη πολλούς φίλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία της ομοσπονδίας που με επέλεξε για τη θέση. Το ρωσικό μπάσκετ είναι σε άνοδο, όπως φάνηκε από το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Λονδίνο. Στόχος μου είναι να συνεχιστεί αυτή η πρόοδος», ανέφερε ο 45χρονος προπονητής, που τη σεζόν 2005/06 είχε δουλέψει στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

Πηγή:sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα