Η Lidl ενισχύει το έργο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»

Η Lidl Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στηρίζει για ακόμη μια χρονιά τον κύκλο Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής που διενεργείται με πρωτοβουλία του Σωματείου Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά».

Με το πρόγραμμα «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» και μαζί με την «Ανοιχτή Αγκαλιά» η Lidl Hellas

θα επισκεφθεί φέτος περιοχές της Θράκης και της Σαμοθράκης πραγματοποιώντας μια σειρά προληπτικών εξετάσεων στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, εστιάζοντας στον καίριο τομέα της Υγείας.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο Εθελοντών Γιατρών και Νοσηλευτών, από τα παιδιατρικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και νοσοκομεία παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία), θα επισκεφθούν από τις 19 έως και τις 31 Μαρτίου 2013 τις περιοχές της Σαμοθράκης και Θράκης (Κένταυρος, Σμίνθη, Γλαύκη, Έχινος, Ωραίο , Μύκη).

Το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών, αποτελείται από παιδιάτρους, παιδοχειρουργούς, καρδιολόγο, οδοντίατρο, ακτινολόγο, οφθαλμίατρο, ενδοκρινολόγο, ορθοπεδικό και ψυχολόγο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξετάσεις προληπτικής ιατρικής όλου του παιδικού πληθυσμού της περιοχής (βρέφη έως και παιδιά του γυμνασίου), ενώ οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από τους ειδικούς της ομάδας επιστημόνων της “Ανοικτής Αγκαλιάς” σε θέματα πρόληψης.

Η ομάδα της Ανοιχτής Αγκαλιάς θα βρίσκεται στη Σαμοθράκη στις 19/3/2013 και στο Δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας θα εξεταστεί όλος ο παιδικός πληθυσμός ενώ οι ενήλικες θα εξετάζονται στο Αγροτικό Ιατρείο Καμαριώτισσας.

Επιπλέον, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, από εξειδικευμένη Ψυχολόγο με θέμα: « Η δική μου κρίση: Εφηβεία- σκέψεις & προβληματισμοί» και θα διεξαχθεί συζήτηση με μαθητές και γονείς.

Η εκστρατεία στη συνέχεια θα προχωρήσει στη Θράκη όπου και θα βρίσκεται από τις 24/3/2013 έως τις 31/3/2013. Οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα Σχολεία της Σμίνθης, Κενταύρου, Γλαύκης και Ωραίου.

Η εκστρατεία προληπτικής Ιατρικής περιλαμβάνει επιπρόσθετα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, διανομή δώρων στα παιδιά και Συνεδρίαση με Γονείς και Εκπαιδευτικούς από ομάδα Παιδοψυχολόγων και Παιδαγωγών.

Η Lidl στηρίζει ενεργά με κάθε ευκαιρία την τοπική κοινωνία μοιράζοντας ελπίδα, χαμόγελο και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους που περισσότερο από ποτέ, σήμερα, χρειάζονται την έμπρακτη συνεισφορά μας. Με αληθινές πράξεις προσφοράς και ευθύνης η Lidl στέκεται στο κοινωνικό σύνολο αναλαμβάνοντας δράση σε καίριους τομείς της καθημερινότητας.

The post Η Lidl ενισχύει το έργο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα