Α.Σαμαράς: Στον δρόμο για τη δόση, “όχι” στον ανασχηματισμό

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες πριν λίγα λεπτά, δήλωσε ότι δεν υπάρχει αδιέξοδο και ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εκταμίευση της δόσης. Παράλληλα πρόσθεσε ότι δε χρειάζεται η παρουσίαση της Τρόικας για να λάβουμε τα χρήματα της δόσης.

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό επεσήμανε ότι δεν είναι στις άμεσες προθέσεις του.

Ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για την

ανεργία και ειδικά στους νέους τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθούν πόροι από άλλα ταμεία στην στήριξη των νέων ανέργων. Πρόσθεσε πως θα βγει πρόσκληση για 45.000 ανέργους μέχρι 29 ετών που θα μπορέσουν να εργαστούν ώστε τα κονδύλια να μην πάνε χαμένα τα κονδύλια, και τόνισε:”Η βασική μας προτεραιότητα είναι η προστασία των ανέργων”

Απαντώντας σε ερώτηση για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, ο κ. Σαμαράς τόνισε: “Είχαμε πει ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση και θα καταργηθούν όλοι οι άλλοι φόροι και θα θεσπιστεί ένας ενιαίος φόρος για τη περιουσία, αυτό θα ισχύσει από 1-1-2014″. Ενώ είπε χαρακτηριστικά “Αυτό που εξετάζουμε πλέον είναι από που θα εισπράττεται το τέλος ακινήτων”.

Για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου ο κ.Σαμαράς είπε: ” Δεν υπάρχει αδιέξοδο! Είμαστε σε καλό δρόμο για για την εκταμίευση της δόσης, το είπε άλλωστε και η Τρόικα.”. Ενημέρωσε πως ακόμα γίνονται συζητήσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Το καυτό θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως έχει ξεκινήσει διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013.

” Αυτό που ζητά η κοινωνία είναι δικαιοσύνη και αξιοκρατία” ξεκαθάρισε πως οι επίορκοι θα απομακρυνθούν από τις θέσεις που κατέχουν καθώς κρατούν έξω τους άξιους και γιατί τους πληρώνει άδικα ο Έλληνας φορολογούμενος.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς είπε πως στο επίκεντρο βρέθηκε, μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, για την οποία “συνεργαζόμαστε και με τρίτες χώρες ώστε να απλουστευτούν οι διαδικασίες”.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε, την συνεργασία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με σκοπό να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.“Δημιουργούμε μαζί ένα ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης για να ελέγχουμε πως τα χρήματα πάνε στην πραγματική αγορά”, είπε.

Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια της Ε.Ε, τόνισε πως η αναπτυξιακή ατζέντα της Ένωσης περιλαμβάνει την ενέργεια με διαδοχικές συμφωνίες.
“Χρειαζόμαστε την Ευρώπη δίπλα μας με νέες επενδύσεις”, είπε και ανακοίνωσε ότι στις 2 Απριλίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος επενδυτικός νόμος.
Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σειρά επαφών που έχει με ξένους επιχειρηματίες, τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να προσεγγίζει με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάκαμψη της οικονομίας. “Το γεγονός πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις θα είναι η φωτογραφία ότι βγήκαμε από την κρίση και θα βελτιώσει τη ψυχολογία της χώρας”.

Για το θέμα της Κύπρου είπε πως δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση ακόμα. ” τις επόμενες μέρες θα έχουμε εικόνα, όλοι μαζί στηρίζουμε την Κύπρο”

“Η επιτυχία της Ελλάδας είναι επιτυχία της Ευρώπης” , κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα