Γιορτάζει η Καλαμάτα

Χιλιάδες πιστοί απ’ όλη την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της χώρας ταξίδεψαν στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να προσκυνήσουν την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στον περικαλλή Ναό της Υπαπαντής.

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Άρτης Ιγνατίου, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Σιατίστης Παύλου, Δράμας Παύλου, Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρα και του επιχωρίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Καθόλη τη διάρκεια του εσπερινού οι πιστοί, με ευλάβεια

και σε απόλυτη τάξη, προσκυνούσαν την εικόνα της Παναγιάς, εναποθέτοντας στην Μητέρα όλων, τις ελπίδες τους για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία αλλά και για την στήριξη και ανάκαμψη της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Αμέσως μετά τον λαμπρό εσπερινό και την αρτοκλασία ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας μίλησε με γλαφυρότητα για την σημασία της εορτής και το πρόσωπο του γέροντος Συμεών. Επισήμανε ότι η σύναξη των πιστών για να τιμήσουν την Παναγία είναι μια γιορτή πολύ διαφορετική απ’ αυτές που επικρατούν στην εποχή μας ενώ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλογία για την νύμφη της Μεσσηνίας, όπως αποκάλεσε την Καλαμάτα, από την παρουσία και την προστασία της Καλομάτας Παναγιάς.

Οι λατρευτικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο με την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου και ακολούθως με τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της πόλης, συνοδεία κλήρου και πιστού λαού.

ΠΗΓΗ: www.amen.gr

The post Γιορτάζει η Καλαμάτα appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα