«Για τη δραματική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ δεν σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Επίθεση στον Απόστολο Κακλαμάνη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του “μνημείο φανατισμού και απωθημένου” κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

“Για τη δραματική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ

δεν σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η μνημονιακή πολιτική που ακολουθήσατε και το γεγονός ότι έχετε μετατρέψει τους τελευταίους μήνες το κόμμα σε συνιστώσα της ΝΔ”, είπε.

Μιλώντας για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ.Παπαδημούλης, υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που επί δυόμισι χρόνια δεν έχει μαζέψει ούτε 1 ευρώ όταν όλες οι άλλες χώρες μάζεψαν χρήματα, υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτό έγινε από σκοπιμότητα και όχι ανικανότητα. “Επέλεξαν να υποθάλψουν πλούσιους φίλους τους που ήταν στη λίστα όταν λεηλατούσαν το εισόδημα μεσαίων εισοδημάτων”, είπε, σημειώνοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαπνέεται από φανατισμό, μονομέρεια και απωθημένα, αλλά στηρίζεται στη δικογραφία, που είχε φτάσει στη Βουλή δύο μήνες πριν διαπιστωθεί αλλοίωση και ζητούσε διερεύνηση επί του χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ.

Αναφερόμενος στον κ.Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι δεν έπεισε. “Γιατί δεν μάζεψε ένα ευρώ; Γιατί δεν ρωτούσε συναδέλφους του σε γιουρογκρουπ γιατί μάζευαν λεφτά, γιατί έκανε οκτώ μήνες να δώσει αρχείο στο ΣΔΟΕ;”, είπε. Αντιστοίχως, για τον κ. Βενιζέλο ρώτησε μεταξύ άλλων γιατί επί έναν χρόνο παρίστανε τον ανήξερο σε επανειλημμένες ερωτήσεις βουλευτών συριζα, πώς απαντάει στην επιστολή Παπαδήμου που λέει ότι δεν ήξερε τίποτα, γιατί δεν έδωσε σαφείς εντολές στον κ.Διώτη, γιατί δεν ενημέρωσε τον διάδοχό του κ.Σαχινίδη και τους κυβερνητικούς του εταίρους Αν.Σαμαρά και Φ.Κουβέλη, γιατί πήρε μαζί του στικάκι όταν έφυγε από το υπουργείο και το κράτησε ως ιδιώτης. “Ερωτήματα που δεν απαντιόνται”, είπε. Καταλόγισε δε ευθύνες και στους κ.κ. Καπελέρη και Διώτη, επειδή “δεν έκαναν αυτά που όφειλαν να κάνουν”, όπως είπε, θυμίζοντας όμως ότι είναι επιλογές του κυβερνητικού συστήματος ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζοντας ‘έωλη’ την προσπάθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να φορτώσει τον κ.Διώτη σε μία “δήθεν πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Γιατί φοβάστε την έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες Βενιζέλου σε μία πλειοψηφία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ; Δεν εμπιστεύεστε βουλευτές σας;”, ρώτησε, ενώ πηγαίνοντας ακόμα παραπέρα, υποστήριξε ότι ο κ.Βενιζέλος δεν δέχεται καν ότι έχει πολιτικές ευθύνες, “ζητά φωτοστέφανο, να του δώσουμε και βραβείο”. Καταλόγισε ακόμα σπουδή και σκοπιμότητα στην κυβέρνηση να φορτώσει τα πάντα σε ένα αδίκημα, την αλλοίωση και ένα πρόσωπο μη πολιτικά ενεργό πλέον και να πετάξει στα σκουπίδια τη δικογραφία Πεπόνη-Μουζακίτη. “Μυρίζει άσχημα”, είπε με νόημα, υποστηρίζοντας πάντως πως η λίστα Λαγκάρντ είναι ένα μικρό μόνο δέντρο στο δάσος φοροδιαφυγής.

Δηλώνοντας ότι ο ίδιος νιώθει άβολα σε ρόλο δικαστή, και πως κανονικά θα έπρεπε οι πολιτικοί να δικάζονται από δικαιοσύνη, θύμισε ότι τόσο το άρθρο 86, όσο και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, είναι παιδιά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ολοκληρώνοντας, ο κ.Παπαδημούλης επανέφερε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υποχρεωτική ψήφο των βουλευτών και στις τέσσερις κάλπες, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν αυτό ακριβώς και θυμίζοντας ότι όλοι κρίνονται από τον λαό. “Ο καθένας κρέμεται από ποδαράκι του”, είπε, χρησιμοποιώντας μία φράση του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου.

The post «Για τη δραματική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ δεν σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα