Ευρωπαίοι πολίτες: Δεν φταίνε οι Έλληνες για την κρίση

Όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, 3 στους 4 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι απλοί άνθρωποι στη χώρα μας υποφέρουν άδικα τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι.

Το ενδεχόμενο της φτώχειας που προέρχεται από την μείωση των μισθών και την αύξηση των τιμών είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους σύγχρονους Ευρωπαίους, όπως προέκυψε από την έρευνα. Συγκεκριμένα, η φτώχεια απασχολεί το 69,6% των 5.103 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, ενώ ακολουθεί η ανεργία

με 50,6%.

Το συντριπτικό 93% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι οι πολιτικοί έχουν χάσει επαφή με τον πόνο των απλών ανθρώπων στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Το 67% των Ευρωπαίων που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη και να εργαστούν από κοινού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες σημερινές οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Αντίθετα, μόνο το 33% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι οι χώρες τους πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην εθνική ιδιοτέλεια. Παρά τις διαφορετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει η αλληλεγγύη και η συνεργασία είναι ο καλύτερος τρόπος για την έξοδο από την κρίση.

Η έρευνα εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Open Society Foundation που έχει φτιάξει ο Τζορτζ Σόρος.

The post Ευρωπαίοι πολίτες: Δεν φταίνε οι Έλληνες για την κρίση appeared first on Enimerwsi.gr - Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα