Γιοχάνες Χαν: Τον Απρίλιο ξεκινούν τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους

Στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα θα κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου (2014-2020) προανήγγειλε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Γιοχάνες Χάαν.Όπως δήλωσε, «το θέμα δεν είναι απλά πώς θα δώσουμε χρήματα για να αντιμετωπίσουμε ένα κατεπείγον πρόβλημα» ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να γίνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να γίνουν αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου να διασφαλιστεί

ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ όντως φθάνουν στην οικονομία.Χαρακτήρισε, επίσης, θετικό το γεγονός ότι στα μέσα του Ιουνίου είναι πολύ πιθανό να έχει υπογράφει η προγραμματική συμφωνία για το νέο ΕΣΠΑ μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ ενώ σημείωσε πως «θα δούμε και τις γέφυρες με το τρέχον ΕΣΠΑ». «Πρέπει να δίνουμε λεφτά σε έργα που αλλάζουν την Ελλάδα» υπογράμμισε ο ευρωπαίος Επίτροπος.Ερωτηθείς, δε, για το θέμα με τα έργα στους οδικούς άξονες ο ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι θα δει με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τη σχετική πρόταση αλλά εκτίμησε ότι θα υπάρξει λύση ώστε τα έργα να ξεκινήσουν εντός του Απριλίου.Υπενθυμίζεται ότι τα κονδύλια που θα έρθουν στην Ελλάδα για τη νέα προγραμματική περίοδο έως το 2020 αναλύονται ως εξής: 16 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ , 4 δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αλέξανδρου Μπαλτατζή,15 δισ. ευρώ από άμεσες αγροτικές ενισχύσεις και 500 εκατ. ευρώ για δράσεις προστασίας με έμφαση στη λαθρομετανάστευση.Από την πλευρά του ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε ότι δίνεται πλέον μικρότερο βάρος σε υποδομές και πολύ μεγαλύτερο σε άξονες όπως η επιχειρηματικότητα ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, σχεδιάζοντας ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο για τη μετά-μνημονιακή Ελλάδα.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά ταμεία διαμαρτυρόμενοι για «τα αυξανόμενα αντικίνητρα και την ελλιπή αναγνώριση της συνεισφοράς τους».

The post Γιοχάνες Χαν: Τον Απρίλιο ξεκινούν τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους appeared first on Enimerwsi.gr - Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα