Ευ. Βενιζέλος: Η ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ

Για την …ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα «οργανωτικά στοιχήματα» – όπως επιχείρησε να υποβιβάσει τα όσα έγιναν χθες κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών στο κλείσιμο του συνεδρίου- που έπονται των πολιτικών, αλλά θέλουν πάντα προσοχή, κόπο και επιμονή, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ .

Στη δήλωσή του λίγο μετά την άσκηση του δικαιώματός του στην ψηφοφορία

για την ανάδειξη της νέας ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι το συνέδριο έλαβε πολιτικές αποφάσεις «δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας», ενώ έστειλε «καθαρά μηνύματα».

Αναφέρθηκε στην ομοφωνία με την οποία έγινε δεκτή η εισήγησή του για θέματα διακυβέρνησης του τόπου, το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, την πρόταση για συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς και το μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού.

«Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι έχει την ικανότητα να επανέρχεται ολικά», είπε, μιλώντας πάντως για …οργανωτικά στοιχήματα που θέλουν προσοχή, για να αλλάξει ο πολιτικός πολιτισμός και να επιβληθεί νέο δημοκρατικό ήθος. «Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, είναι πράγματι ικανό να χαράξει την αφετηρία για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για τον δικό του νέο και ανανεωμένο ρόλο», κατέληξε.

Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, έχει ως εξής :

Το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απεδείχθη ότι ήταν πράγματι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Έλαβε αποφάσεις δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας. Και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τα μηνύματα που στέλνουμε από το Συνέδριο είναι πάρα πολύ καθαρά.
Η εισήγησή μου που έγινε τελικά ομόφωνα δεκτή καθορίζει την πορεία μας για το μέλλον, σε σχέση με την διακυβέρνηση του τόπου, το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, την πρόταση για τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, το μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού.
Και βέβαια όλα αυτά, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αφορούν και τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς που πρέπει να γίνουν πιο προοδευτικοί, που πρέπει να μιλήσουν ξανά στην καρδιά κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ.
Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι είναι δύναμη σταθερότητας και προοπτικής. Απέδειξε ότι έχει την ικανότητα να επανέρχεται ολικά, να αφυπνίζεται, να δραστηριοποιείται, να είναι πάντα ενωμένο και να ανανεώνεται.
Βέβαια, τα οργανωτικά στοιχήματα που έπονται των πολιτικών θέλουν πάντα προσοχή, κόπο, επιμονή. Γιατί πρέπει να αλλάξει ο πολιτικός πολιτισμός. Πρέπει να επιβληθεί ένα άλλο δημοκρατικό ήθος.
Θα δείξουμε ότι το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, είναι πράγματι ικανό να χαράξει την αφετηρία για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για τον δικό του νέο και ανανεωμένο ρόλο.

The post Ευ. Βενιζέλος: Η ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα